Trollhare is back!

Nu har jag börjat blogga igen. Den här gången mindre anonymt, och därmed inte riktigt så självutlämnande som sist. Jag lovar att inte berätta något om varken min menscykel eller mina sexmardrömmar om Göran Hägglund den här gången. Eller… jaja, vi får se vart det landar.

Detta har hänt

Efter att ha slitit mitt skägg i fem år i landstinget Dalarna beslöt jag mig för att flytta över länsgränsen till Sandviken. Det tog fyra månader för dem att skicka den remiss som Dalarna nekat mig i flera år, och anledningen till att det inte gick ännu snabbare var för att det gick trögt att få papperna från Dalarna efterskickade.

Planen ser ut som följer: Ett första möte i april (endast två månader efter remissen skickades) ger mig förhoppningsvis rätten att påbörja en utredning. Sedan, tidigast efter ett år av tester och bedömningar kan jag förhoppningsvis börja få någon som helst vård. De måste bara vara riktigt, riktigt säkra först på att jag verkligen har rätt diagnos och är tillräckligt motiverad. Detta trots att tillståndet är livshotande och innebär 20% dödlighet utan behandling. Jag har hittills väntat i 27 år, slagits aktivt i sex år för att få vård, och nu måste jag alltså vänta i ett år till för att få någon som helst behandling.

Vad det handlar om? Transsexualism. Att ha en kropp som ljuger om vem jag är, att ha ett kroppsligt kön som inte är sant. Att försöka leva med lögnen varje gång någon läser mig som “tjej”. Att vakna varje morgon och se en främling i spegeln. Att veta vem jag är men inte tillåtas vara honom fullt ut.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

This entry was posted in Transitionsdagbok and tagged . Bookmark the permalink.

0 Responses to Trollhare is back!

 1. Bimbo Boy says:

  Välkommen tillbaka, älskling! <3

 2. trollhare says:

  Tack darling 😀

 3. lisa says:

  tillräckligt motiverad. finns det verkligen någon som tar det klivet utan att vara det?

 4. Witchbitch says:

  Jag är glad för din skull!

 5. trollhare says:

  Lisa: Nej, knappast. Jag var ironisk 🙂

 6. punkfairy says:

  Woho! 😀

 7. Tarald Stein says:

  Så bra at du er tilbake! 😀

 8. Kissowa says:

  Oj vad jag har saknat dig Trollhare! Välkommen tillbaka!

 9. Pingback: Calleth Ark, Cometh I « trollhare

 10. Mellanvärld says:

  “…den remiss som Dalarna nekat mig i flera år…” menar du att detta inte finns att tillgå i Dalarna?

  • Jodå, det gör det. Det finns inget principbeslut på något sätt att man inte ska få en remiss, och de har avtal med utredningsteamet i Uppsala. Det är bara väldigt svårt att få remissen dit.

   I Falun tex. så fanns det EN enda person som kunde skriva den remissen, och när jag kom ut för andra gången i november 2006 och fick min dåvarande terapeut på min sida så var den personen sjukskriven på obestämd tid – utan ersättare. När jag äntligen fick träffa henne hade det gått ett halvår, och då ville hon starta en egen utredning av mig för att ta reda på om jag var värd att få en remiss till den riktiga utredningen. Jag träffade henne två gånger, hon hade väldigt dålig koll på både vad ts var och hur utredningar och behandlingar gick till. Tex. frågade hon mig om mina framtidsplaner, och jag berättade bl.a. att jag kanske skulle flytta till Stockholm om ett par år eller så. Då tyckte hon att det inte var någon mening att skriva en remiss, eftersom hon hävdade att man inte kunde flytta under utredningens gång.

   • Mellanvärld says:

    “Då tyckte hon att det inte var någon mening att skriva en remiss, eftersom hon hävdade att man inte kunde flytta under utredningens gång”
    betyder det “den här utredningen kommer ta flera år”?

    • Nej, det betydde “jag avslutar vår kontakt, så får du söka i Stockholm när du har flyttat dit”. Med “utredningen” menade jag alltså den “riktiga” utredningen. Hur lång hennes utredning var tänkt att vara kunde hon inte svara på, men jag fick det intrycket att hon tänkte sig åtminstone ett par tre månader, eftersom hon ställde så oerhört grundläggande frågor och var överdrivet noga med allt. Det fanns liksom ingen förståelse för att man inte orkar vänta i åratal på att få börja i utredning på riktigt.

 11. Pingback: Jag är bitter av din brist på bitterhet. Jag är ett offer för den offerroll du tvingar på mig. « trollhare

Leave a Reply