Hur man (inte) har sex med en autist

Ensammenhet är något som livet kretsar kring, i alla fall för många med Aspergers syndrom verkar det som. Att vara själv är en sak; att vara ensammen en annan. Man behöver inte vara olycklig för att man inte har människor i närheten, men om man nu känner sig ensammen, hur gör man då om man vill hitta kärlek och/eller sex? Det finns olika strategier för det, beroende på vad man är ute efter.

Jag trodde länge att det var en klyscha, men jag blir hela tiden överbevisad: Aspisar använder ofta nätet för att hitta någon eller några, hellre än att försöka hitta någon “i verkligheten”. Själv kommer jag ofta på mig själv med att tycka att det är mer praktiskt att ha en pojkvän på distans än för nära. Fördelarna är att man kan välja i större utsträckning vilka sidor av sig själv man vill visa, och folk blir inte avskräckta på grund av ens kroppsspråk och liknande. Många aspisar verkar ha lättare för att skriva och läsa än att prata och lyssna, och då är nätet perfekt.

Förr eller senare skiner ändå ens svårigheter igenom, och frågan är vad man kan göra åt det. I kommande inlägg ska jag ta mig vatten över huvudet totalt och försöka reda ut hur man som aspie kan få en fungerande relation. Kanske att jag också kan berätta något om sex. Det är inget jag är expert på; snarare tvärtom. Men kanske kan jag åtminstone berätta hur man INTE ska göra.

***

Mer ensamhet och relationer: AB 1,2, SvD. Sex i AB. Mer naket: Petra Mede hängs ut på porrsite. Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Hur man (inte) har sex med en autist

  1. Peter says:

    Jag vill också hångla med Petra Mede

  2. pat punkt says:

    Relationer är nog svårt för alla..

  3. pat punkt: Ja, det är det. Men med Asperger blir det extra knepigt.

Leave a Reply