Intelligenstest för förnuftsfria sökes

Mina intelligenser: Visuell/spatial, Intrapersonell och Verbal/lingvistisk

Mina intelligenser: Visuell/spatial, Intrapersonell och Verbal/lingvistisk

Jag gjorde ett slags intelligenstest som skulle visa vilka av “de nio intelligenserna” jag har mest av, och fick följande resultat:

Visuell – Spatial framhäver möjligheten att känna igen och arbeta med mönster i stora ytor såväl som mer begränsade områdens mönster. Du lär dig genom att visualisera, arbeta med färger och bilder. Du kan vara bra på att föreställa dig, att ana förändringar, du läser kartor, tabeller och diagram utan problem.

Intrapersonell – Självkännedom involverar förmågan att förstå sig själv, att ha en effektiv arbetsmodell för sig själv- inklusive egna önskemål, rädslor och möjligheter- och att använda denna information effektivt för att styra sitt eget liv. Du lär dig bäst genom att arbeta ensam och i din egen takt. Du kan vara bra på att förstå dig själv, att fokusera inåt, följa din intuition och vara originell.

Verbal – Lingvistisk (Språklig) omfattar känslan för talat och skrivet språk, förmågan att lära sig språk och möjligheten att använda språket för att uppnå vissa mål. Du lär dig genom att berätta, debattera, diskutera, tala, läsa eller att skriva. Du är bra på att använda ord, du kan vara en ordkonstnär.”

Intrapersonell var lite överraskande, för jag ägnar visserligen nästan sjukligt mycket energi åt självrannsakan men tycker ändå jag är dålig på det. I övrigt var det inga konstigheter; det är så det brukar se ut. Jag är en bildmänniska – jag minns, tänker, känner och lever i bilder. Jag är också en språkmänniska, fast jag har så stora problem med kommunikationen. Jag kan uttrycka mig, men jag har svårt att göra mig förstådd. Och att förstå.

Det svåraste var – som alltid – att veta vad de egentligen menar; hur man ska veta om man är bra på något och om man ska jämföra och med vad i så fall och om man inte ska jämföra hur man då ska kunna avgöra något. Är det något jag är antiintelligent på så är det såkallat sunt förnuft och normalkännedom. Egentligen är det nog det som alla såna här tester går ut på, för min del, oavsett om de är vetenskapligt beprövade fylleriformulär under psykologövervakning eller onlinetest. När man väl vet hur frågorna ska tolkas har man liksom knäckt koden. Då återstår bara att veta vad man känner.

***

Tack Erika för tipset! Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

21 Responses to Intelligenstest för förnuftsfria sökes

 1. Erika says:

  Interpersonell intelligens = social intelligens. Intrapersonell intelligens = självkännedom. Inte räknade de väl ihop dem? Eller har jag fattat något fel? :oP

  Jag har nog också rätt lite social intelligens (fast jag lär mig mer och mer hela tiden), men mycket självkännedom. Dock inte lika mycket som du, tror jag. Jag lär mig mycket om mig själv genom att läsa sådant du skriver. Ska försöka ta mig tid att göra det oftare. :o)

  Har samma problem som du när det gäller att fylla i tester och andra typer av frågeformulär. Det tar alltid jättelång tid för mig att svara. Man kan bli knäpp av sådant där.

  Känner mig lite hedrad över att du har länkat till mig i din blogg. :o) Fast jag skriver ju inget vettigt alls i min, så det känns nästan lite pinsamt när folk kollar den..

 2. Erika says:

  Oj, nu blev det fel smileys. Vad fult. 😛

 3. kiumbe says:

  men självkännedom e ju en förutsättning för att ens kunna göra det här testet. gillar inte såna tester. hur vet jag då att det blir “rätt”?
  [fick iaf spatial/logisk/existentiell! 😛 ]

 4. Drik says:

  musikalsk/intra/verbal 😀

 5. Littleme says:

  Kände mig inspirerad att göra testet och skriva ett eget inlägg efter att jag läst det här. Visst ska man ta online test med några kubikcentimeter natriumklorid, men det kanske avslöjar egenskaper man inte ens visste att man hade ibland? Annars stämde resultatet ändå ganska bra med mig: Existentiell – Andlig, Matematisk – Logisk, Naturalistisk.
  Eftersom jag inte riktigt förstår mig på trackbacks så skriver jag helt fräckt ut länken till mitt eget inlägg i ämnet: http://elleya.blogg.se/2009/february/dagens-intelligenstest.html

 6. Linn says:

  Jag har bara läst din blogg aktivt i några veckor (men tittat in några gånger tidigare) men jag hade för länge sedan kunnat tala om för dig att du är OTROLIGT intrapersonell. Så om du tvivlar det minsta på testresultatet så kan du sluta med det. 🙂

 7. Agnes says:

  Jag blev interpersonell, verbal – lingvistisk samt musikalisk/rytmisk. Stämmer ganska bra, tycker jag faktiskt 🙂

 8. Tasteless says:

  Intrapersonell, visuell, existensiell. 🙂

 9. Emilie says:

  Vad är det för sida till testet :)?

Leave a Reply