Min regnbåge är trasig

Jag och mitt regnbågsdraperi

Jag och mitt regnbågsdraperi

Mitt förflutna har gått sönder. Mitt regnbågsdraperi, som jag köpte för att det behövdes något att fästa blicken på, så all skitig disk i köket inte var det första man såg när man klev in genom ytterdörren. Så glamouröst var vårt samboliv.

Det var den första regnbågen jag släpade in i vårt gemensamma hem. Mitt ex var väldigt känslig för alla sorters förändringar, så det tog några månader av övertalning innan jag fick tillstånd att köpa det. Under den tiden aktade jag mig noga för att säga “regnbåge”, utan sa istället “färgglad” eller “flerfärgad”. Först något år senare när jag köpte ett regnbågsfärgat nyckelband på Rättviks marknad fattade han vad jag sysslade med: Jag höll på att smygböga vårt liv. Det som varit ett vanligt draperi blev plötsligt en symbol för hur jag försökte manipulera honom och tvinga in honom i homosexualitet.

När jag flyttade till Sandviken hängde jag först upp draperiet i vardagsrumsfönstret, som en manifestation och en påminnelse om att jag inte behöver smyga med något längre, men eftersom jag älskar rasslet det ger ifrån sig hängde jag efter ett tag tillbaka det i en dörröppning. Varje gång jag gått igenom har jag njutit av ljudet och känslan mot kroppen; det är sensorisk terapi för mig.

Idag trasslade jag in mig i det för sjuttioelfte gången, och det rasade ner. Listen som alla trådarna är fästa vid bröts itu. Min första tanke är att skapa något helt nytt av trådarna med plastpärlorna. Det var liksom dags nu. Mitt förflutna är trasigt, men jag tänker inte laga det. Jag ska hitta på något helt nytt istället.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Min regnbåge är trasig

  1. WysiWyg says:

    Jag hoppas att denna kommentar inte tas fel, det är det sista jag vill. Jag njuter av att följa din blogg. Även om vi är väldigt olika så känner jag igen mig mycket i det du skriver (har själv Aspergers och ADD).

    Nåväl, min första tanke när jag såg ditt foto i dagens inlägg är “Nä men, det där är juh Tomas!”. Tänkte du kanske skulle uppskatta det. 😉

  2. om jag inte minns helt fel, så var det en minnesvärd del av inslaget av dig i programmet. Jag minns i alla fall hur det liksom singlade ner eller nåt,men hade du det inte i hallen då, eller nåt?

    du är hursomhelst en väldigt söt människa Immanuel!

Leave a Reply