Så gör du för att slutföra dina projekt

Nationaldagen har för min del kretsat runt köket. Inte matlagning, men däremot möblering och städande. Ändå ser det fortfarande ut som ett bombnedslag, så bilder dröjer. Det jag har gjort de senaste dagarna har varit att möblera om den lösa inredningen ett par gånger tills jag blivit nöjd, fixa med sopsorteringen och flytta om litegrann i hyllorna. Nu börjar det närma sig något som går att kalla kök.

Men så behöver jag ta reda på en sak på nätet, och börjar googla. Det skulle jag naturligtvis aldrig gjort. IKEA Hacker, Instructables, och en massa andra sidor bara väller över mig. Så många idéer! Genast vill jag ta reda på allt. Jag vill läsa, jag vill tänka ut saker, jag vill skapa och bygga och…

Min lägenhet är ett ständigt pågående projekt. Gevvis är död sedan över tre veckor och den tomma buren står fortfarande i vardagsrummet med hennes sista torkade bajspluttar i. Under matbordet bredvid ryms fem proppfulla pappkassar med pappersinsamling, och i hallen och i datorrummet finns matchande kartonger. För att ta sig fram till fönstret i datorrummet måste man trippa på tå över drivor med papper, böcker och skaparprylar, och i hallen måste man kryssa mellan en nyligen uppackad men inte undanstoppad resväska, en halvt urriven men inte urplockad tvättkorg sedan tvättiden för exakt två veckor sedan, samt en soppåse som stått där i minst en vecka, ett trasigt paraply och såklart de vanliga skorna som samlas på hallmattan. I badrummet har jag glömt att sätta i en ny soppåse sedan någon månad eller så, med resultatet att det ligger en hög med hår som jag rensat ur kammen på handfatet. Dammråttorna bor inte under möbler eller i hörn hos mig, utan dansar obekymrat över hela golvet.

Jag har viktigare saker för mig än att smådutta och pyssla. Egentligen. Men det är ju så himla roligt att tänka och planera. Det finns egentligen bara en handledning jag verkligen skulle behöva:

“Så gör du för att slutföra dina projekt”

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Så gör du för att slutföra dina projekt

 1. Ha ha du beskriver röran här hemma. Jag är mästare på att slutföra grejer på jobbet men hemma nä det händer aldrig. Har en lilltoa jag började renovera 2005 i augusti, 1 år senare kom kaklet upp och nu skall det bara in ett golv och handfat också, undra bara när.

 2. Mellanvärld says:

  Jag skulle nog snarare behöva “Så gör du för att inleda dina projekt”.

 3. Marta says:

  Åh, jag trodde när jag läste titeln att du hade svaret… Sjukt besviken nu! 😉

 4. dean says:

  trodde jag också… 🙁

 5. dean says:

  ja, jag väntar tåligt 🙂

Leave a Reply