Attentat från höger till vänster

Sandviken LS

Sandviken LS

Jag är naiv. Tänk vad jag kanske hade kunnat göra ifall jag bara fattat att det var allvar. Kameran ligger alltid laddad i hallen, och jag var vaken. Istället rycker jag på axlarna och går och lägger mig. Först fjorton timmar senare får jag veta vad som hänt, och blir förbannad, men inte på mig själv.

Den smäll jag hörde inatt var ingen punktering. Det var ett attentat mot Syndikalisternas lokal här i Sandviken. Ungefär en halvtimme senare vandaliserades Joe Hill-gården i Gävle.

Lokalen här i stan ligger i bottenvåningen på ett bostadshus, med ännu ett bostadshus tätt intill. Joe Hill-gården är vad det låter: Fackföreningsaktivisten/trubaduren Joe Hills föräldrahem, numera museum. Det är svårt att tolka dåden som något annat än politiskt motiverade.

Området runt Sandviken LS

Området runt Sandviken LS

Nu blev det inte mer skador än några krossade rutor, men smånassar som är ute och leker på natten mellan nationaldagen och valdagen kan väl åtminstone se till att rikta sina fyrverkerier mot hus där det inte bor folk, tycker jag. Å andra sidan är det väl ungefär vad man kan förvänta sig.

Själv är jag inte rädd för brölande skinnskallar, utan mer för de som har välkammat hår och talar med tjusiga ord. De ställer till med mer bekymmer än någon smällare.

Och ifall någon nu undrar om jag tycker att det rätt att misshandla sverigedemokrater: Nej. Självklart inte. Sverigedemokrater ska inte bekämpas med våld. Det räcker med att granska deras politik så faller de platt på eget grepp.

Mer politik: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13. Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Attentat från höger till vänster

  1. Ylva says:

    Uch, SverigeDemokrater är jobbiga – det går ju inte att debattera. Så fort man har en följfråga på deras påståenden så upprepar de bara påståendet. Det verkar verkligen inte finnas något genomtänkt där bakom. Om något inte håller med – så snälla – säg emot. Jag börjar bli smått galen på det här. Hur ska jag kunna vinna en debatt ifall jag inte kan få till en alls?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *