Gravid man fick missfall

Igår spreds den glada nyheten att Thomas Beatie fött sitt andra barn. Idag kommer sorgligare uppgifter från Spanien. Minns ni Ruben Noe Coronado, som var gravid med tvillingar? Han har fått missfall.

Jag tänker inte gå in på de medicinska detaljerna, för de kan man läsa sig till. Däremot noterar jag – bortsett från en anmärkningsvärd och respektfull tystnad – att det är ungefär samma tveksamma attityd mot Ruben som mot Thomas. De flesta engelskspråkiga tidningar skriver rubriker som “Pregnant ‘man’ suffers miscarriage”, och The Telegraph outar hans tjejnamn redan på första raden i artikeln. Under PinkNews artikel (som ändå är exemplariskt skriven) börjar diskussionen direkt med att någon angriper de som påstår sig vara transsexuella men använder sina medfödda könsorgan för att skaffa barn – de ger “riktiga” transsexuella dåligt rykte.

Eftersom min spanska inte är så bra har jag inte tagit mig igenom mer än någon enstaka artikel, men jag hoppas att Ruben och hans flickvän i alla fall orkar med det outhärdliga. Mina tankar är hos dem ikväll. Inte för att Ruben är någon representant för alla transsexuella på den här planeten; inte för att jag ens kan föreställa mig hur det känns att förlora två barn innan de ens är födda. Utan helt enkelt för att han är en människa, som alla andra, med sorg.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Gravid man fick missfall

  1. CrimsonAnna says:

    Jag lider lika mycket med honom som alla andra som har drabbats av missfall-som du säger han är en människa. Och såvitt jag vet har transsexuella samma blodomlopp och känsloliv som andra.

Leave a Reply