Knarka med stil i DAMPtopia

Jag ska ta min medicin, som varje morgon. I DAMPtopia är det lätt att få tag på det man behöver för det. Man behöver inte handla diskret på nätet eller åka till någon storstad. Det finns lite överallt.

Min gamla dosett - praktisk, men inte det snyggaste jag sett

Min gamla dosett - praktisk, men inte det snyggaste jag sett

Jag pratar naturligtvis om dosetter – snygga, väldesignade sådana. Det finns inte bara de där klassiska modellerna som säljs på apoteket, utan många olika varianter.  Tänk Mammamumriks coola filofaxliknande dosett, eller alla de varianter Psykbryt har visat, så börjar vi närma oss.

Det finns stora modeller, och små; för en hel månad eller bara en dag. De finns med larm, och tillochmed med timer för den som behöver veta NÄR medicinen faktiskt togs senast. Det finns hi-tech och lo-tech, i plast och metall och jag vet inte vad. Det finns stilrena diskreta, det finns glammiga, det finns roliga och tuffa och gulliga modeller för pillerknaprande ungar – och i DAMPtopia finns inte heller scientologer som skriker högt över att barn äter medicin.

De flesta av dem finns att beställa till Sverige, också, i ärlighetens namn. Men i DAMPtopia har jag fått arslet ur och gjort något åt den där eländiga saken jag ärvt efter min far. Den är minst tio år gammal, och har varit med om en hel del. Min dosett är så repig och sliten att den förmodligen är en sanitär olägenhet. När jag rengjorde den med sprit häromveckan (för första gången på något år, ska tilläggas) så visade den sig ha så mycket smuts överallt på utsidan att jag blev äcklad.

I DAMPtopia knarkar jag med stil. Ytligt, jag vet – men det gör det hela så mycket roligare.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Knarka med stil i DAMPtopia

  1. alfapetsmamma says:

    Själv har jag hela burken Metamina direkt i väskan.. och lite Det är FÖR jobbigt-piller (Stesolid) i facket på plånboken. Har funderat lite på vad som skulle hända om min väska kom på avvägar, det är ju värsta knarkgömman. 🙂

    • Oj, hela burken? Är inte det opraktiskt, ifall du tex. blir av med väskan?

      Du anar nog hur jag kände det i tisdags, när jag hade en tom concertaburk och en oanvänd testosteronampull i väskan…

Leave a Reply