Sverige riskerar braindrain av bokstavsfolk till DAMPtopia

När jag äter frukost i Sverige gör jag det framför datorn, men i DAMPtopia så bara slöläser jag morgonens nyheter samtidigt, innan det är dags att börja jobba. Ja, på riktigt. I DAMPtopia har jag ett jobb. Jag – som räknats som hopplös, orehabiliterbar och utdömd i Sverige – ses som en tillgång i DAMPtopia.

I DAMPtopia har alla rätt till ett arbete – och definition av vad som ÄR arbete är lite annan än i Sverige. Inkomsten är redan fixad – i DAMPtopia har alla medborgarlön. Sedan kan man tjäna extra genom att jobba, om man klarar det. Tillgången till jobb är dessutom lite annorlunda från i Sverige.

I DAMPtopia behövs inte företag som Left Is Right, för i DAMPtopia är det självklart att man väljer rätt person på rätt plats, oavsett om personen ifråga har lite andra förutsättningar och behov än vad som i Sverige anses vara “normalt”. I DAMPtopia finns de “gamla” sortens jobb kvar; både de “enkla” och de mer specialiserade. Framförallt är det fullt möjligt att hitta platsannonser utan krav på “social kompetens” – och det är ett sånt jobb jag har.

I Sverige är systemet inte byggt för att (re)habilitera personer med typiska bokstavsdrag, men i DAMPtopia är allt möjligt. Hade jag vuxit upp där hade jag förmodligen aldrig känt mig handikappad till att börja med, och därför aldrig heller blivit sjuk. Nu är det som det är, men jag får i alla fall långt bättre hjälp här än i Sverige.

Det finns en överhängande risk att mina blogginlägg leder till att Sverige utarmas på potentiell arbetskraft; en braindrain när bokstavsfolket flyttar till DAMPtopia för att de tror att det är bättre där – och det är det. Som invandrare här händer det ibland att folk säger att det måste vara en chock att komma till DAMPtopia från ett så mentalt fattigt land som Sverige, och visst är jag benägen att hålla med.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Sverige riskerar braindrain av bokstavsfolk till DAMPtopia

 1. Malin says:

  Hur är det med invandringen till Damptopia? Är den fri, eller ställs det krav på att man har någon slags bokstavsdiagnos för fullvärdigt medborgarskap? Måste turister ha visa? Det verkar vara ett kolossalt intressant ställe. 🙂

 2. Malin says:

  Finemang. Jag kommer på besök någon dag när den verkliga världen känns mer än vanligt overklig.

 3. Mellanvärld says:

  “I Sverige är systemet inte byggt för att (re)habilitera personer med typiska bokstavsdrag”
  Det beror väl på alla tvångströjor/mallar av titan, obekväma när de inte passar och omöjliga att anpassa efter “bäraren”.

 4. Pingback: I DAMPtopia finns ingen arbetslöshet « trollhare

 5. Linn says:

  Blev lättad över att se att det är fri invandring. Jag tänkte att det kanske fanns rädsla för att för många neurotyper skulle förstöra friden i DAMPtopia. I och för sig så var jag inte allt för orolig, om språktest och särskilda prövningar skulle införas så är jag övertygad om att jag skulle klara dem. 🙂

  • Nejdå, neurotyper är så välkomna så. Fast eventuellt får de finna sig i att vissa samhällsfunktioner inte är optimalt tillgängliga utifrån deras sätt att fungera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *