I DAMPtopia finns ingen arbetslöshet

I DAMPtopia är arbetslöshet ett okänt begrepp. Alla människor arbetar. I DAMPtopia har jag en granne som jobbar med att ta hand om sina barnbarn när föräldrarna är på sina jobb. Barnbarnen jobbar de också, med att lära sig upptäcka världen, och de älskar sin farfar. Jag har en annan granne som jobbar på ett djurhem, och en tredje som jobbar med att skriva en barnbok. När jag berättar för dem att deras jobb inte räknas i Sverige skakar de på huvudet. Vad skulle de annars göra?

Ålderspension, sjukersättning, aktivitetsersättning, tänker jag, men jag säger det inte högt. Och förtidspension är det väl nästan slut med i Sverige också. Skillnaden är att i DAMPtopia blir man inte utförsäkrad och tvingad att söka jobb som inte finns och som man egentligen inte kan få och om man nu skulle få dem förmodligen inte klarar ändå. Inte heller riskerar man att bli av med ersättningen för att man är för ambitiös och har hobbies som får en att må bra.

Själv har jag alltså ett sånt jobb som i Sverige räknas som “riktigt jobb”. Mest jobbar jag hemifrån, men jag har schemalagda IRL-möten en gång i veckan just för att jag inte ska bli för isolerad. Idag är en sådan dag, då jag ska ta mig till kontoret för att presentera vårt senaste projekt för en kund.

Ja, du läste rätt. Jag, som är folkskygg och mest sitter i morgonrock och gnäller i Sverige och känner emellanåt att jag inte kan eller klarar något alls – jag har en karriär i DAMPtopia. Hemligheten? Tja, en förutsättning var faktiskt att de inte gör så stor skillnad på olika arbeten.

Exempel på jobb i DAMPtopia: Craftivism. Exempel på saker som inte finns där: Oskäliga löneskillnader, idén att man bara får en chans i livet. Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to I DAMPtopia finns ingen arbetslöshet

  1. Linn says:

    Jag förstår verkligen inte varför folk inte kan få ta hur många år de vill på sig att plugga på komvux eller högskola eller folkhögskola eller vad det nu kan vara oavsett vilken intentionen är.

  2. barracuber says:

    Är det inte det klassiska: att man måste ut i samhället och bli “produktiv” för att dra in pengar till det allmänna?

  3. Pingback: Superarbetskraft eller supersjukskrivning? « trollhare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *