Defragmentera ditt liv och bli lycklig

Datorn är uthämtad, inkopplad, konfigurerad, återställningsskivekopierad, diskpartitionerad, brandväggad och antivirusad. Messenger, Skype och Firefox är installerat, med en massa add-ons till det sistnämnda. Open Office står på tur att plocka hem. Jag börjar lära mig Vista, och tycker att det går fort och smidigt jämfört med min förra dator (vilket antagligen säger mest om den).

Ord som användarvänlighet och gränssnitt har fastnat i min hjärna, och har börjat kolla om det är bättre med Remember the Milk eller Thunderbird Lightning för att organisera min kalender som just jag vill ha den. Allt ska schemaläggas och fixas, och jag ska sortera alla filer på det där perfekta sättet jag aldrig lyckades få till förut. Jag är virusfri, och har massor av arbetsminne – i alla fall i datorn. Orlando, som hen ska heta, har nästan tio gånger mer i arbetsminne än Stella Felicia.

Nu är det inte bara den digitala verkligheten som behöver en omorganisering, utan jag är dessutom mitt uppe i en välbehövlig storstädning och ommöblering av lägenheten. Mitt boendestöd M1 var här i eftermiddags, och jag varnade henne för att det ser stökigt ut – ändå tog hon ett steg bakåt när hon såg vardagsrummet. Alla möbler står i en hög i mitten av rummet.

Jag defragmenterar disk efter disk i min lägenhet – i alla fall gjorde jag det tills datorn anlände. Gudinnorna vet att båda behövs. Men när jag sitter och laddar hem smarta add-ons och sökverktyg så inser jag att det här bara är ett substitut. Det jag egentligen skulle behöva effektivisera, defragmentera, organisera och –  framförallt – rensa från trojaner, maskar och virus är min egen hjärna. Däremot är jag inte längre intresserad av en omformatering.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Defragmentera ditt liv och bli lycklig

 1. meknow says:

  Men, lägg in Linux på direkten!!!
  Om du behöver partitionera….! 😛
  UBUNTU ftw

 2. Mellanvärld says:

  E startmenyn rosa än?
  Får vi se nåra skärmdumpar?

 3. meknow says:

  Fast jag menar:
  Också, inte istället!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *