Jesus är en transkille med skägg

Klockan är nästan tio när jag lämnar skogen, och jag bär som alltid vid högtider min blåa särk och min raverock. Över axeln har jag en väska med fornegyptiskt mönster på, och ur den sticker min trollstav upp. Nu på hemvägen har jag dessutom en pinne i handen, och mitt hår är tovigt och min särk bär spår av barr, mossa och kanske lite utspillt vatten. I andra handen håller jag upp min långa rock så den inte släpar i marken – och jag fånler, uppfylld av kosmisk kärlek och allt sånt.

Det är ganska mycket folk ute i sommarnatten, och varenda en vänder sig om och tittar en extra gång. När jag går längs stora vägen möter jag tre personer, jag gissar på tre killar i tolvårsåldern. En av dem stannar upp och frågar:

– Är du Jesus?

– Ja , det kan man nog säga.

– Du har skägg!

– Ja, jag vet, säger jag och bubblar av lycka.

Hans kompis frågar om jag kan skapa vatten från händerna, “sådär on demand”, och när jag säger ja vill han se det. Jag säger att jag inte har någon lust och går därifrån, skrattande.

När jag kommer hem ser jag fortfarande reaktionen i deras ansikten framför mig när jag nästan stolt bekräftar att jag har skägg. De kan förmodligen behöva höra sånt. Dessutom känns det extra bra att de sa “Jesus” och inte bara “hippie”, för Jesus insinuerar manlighet. Jag passerar som Jesus när jag har fotsid särk på mig. Och det är klart att jag ÄR Jesus – that’s my middle name!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Jesus är en transkille med skägg

  1. JL says:

    Så Jesus finns alltså…?!!! ; )

  2. Pingback: Jesus är en transkille med skägg – andra sommaren « trollhare

Leave a Reply