Testosteron + flatförklädd bög + Pride = fortfarande asexuell, men hårig

Det har gått fem veckor sedan jag började med testosteron, och även om jag inte märker så stor skillnad själv gör andra det åt mig. Hela veckan har jag fått höra att mitt ansiktshår är kraftigare än någonsin, som en komplimang. Först slog jag bort det och sa att det är såhär jag brukar se ut på vintern, men efter ett tag insåg jag att de nog har rätt. Jag börjar bli hårigare ändå. Det märks nog mest skillnad på magen och benen och armarna, men även i ansiktet börjar det ta sig.

Om jag tittar i spegeln, på vågen och på måttbandet ser jag att även andra delar av kroppen har förändrats; jag har tappat lite i vikt, och fått plattare bröst och lite tydligare biceps.

 • Vikt: 73,5 kg -1,7 kg
 • Midja: 80 cm +-0
 • Höfter: 100 cm +-0
 • Över bröstkorgen: 95 cm -5 cm
 • Under brösten: 88 cm +-0
 • Höger överarm: 29,5 cm +0,5 cm
 • Höger lår: 55 cm +-0

Att jag gått ner i vikt beror antagligen mest på vätskebrist sedan Pride förra veckan, och jag räknar med att gå upp lite mer när jag druckit ikapp. Däremot är jag inte så säker på att det kan förklara det faktum att måttet över bröstkorgen är mindre; inte i den omfattningen i alla fall. Jag har alltså mätt i den höjd där jag anser att mina bröstvårtor borde sitta, vilket är ungefär en decimeter högre än i verkligheten, och det är hela fem centimeter som försvunnit. Måttet precis under fettpåsarna är detsamma, så det har inget med kroppsformen att göra heller. Brösten har alltså blivit lite plattare – men de hänger fortfarande ner till midjan.

De första veckorna väntade jag otåligt på förändring, men det är först nu som jag vågar säga att det faktiskt syns, eftersom det inte bara är jag som lägger märke till det. Mina tuttar har minskat och mina armmuskler byggts på, och det utan någon större ansträngning. Jag börjar dessutom få päls, vilket är den största förändringen. Det som däremot inte blivit av i någon större utsträckning är målbrott och kåtslag. Man kan uppenbarligen ta ett helt gram testosteron och injicera det i min rumpa, och sedan skicka mig till ett HBT-men-mest-bög-reservat där det vimlar av lättklädda killar utan att jag ens tänker tanken på att vilja knulla – på en hel vecka. Det var precis som vanligt, med andra ord. Men nästa år lär folk åtminstone inte utgå från att jag är flata; kanske gör det någon skillnad även för hur jag känner mig.

Jag återkommer till samma slutsats varje år efter Pride: Det är inte lätt att vara bög när man ser ut som en flata. Förhoppningsvis var det sista året jag gjorde det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Hormonbehandling, Könsidentitet, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Testosteron + flatförklädd bög + Pride = fortfarande asexuell, men hårig

 1. osäker pojke i flickas kropp says:

  Var får du testosteronet ifrån?..

 2. Pingback: 77 dagar på testosteron – och två kvar till nästa spruta « trollhare

Leave a Reply