Gubbmage och finnar, värmevallningar och morgonstånd – två månader på testo

Det börjar hända saker nu. Efter åtta veckor på testosteron syns det faktiskt på mig att jag är i puberteten. Som jag skrev imorse har jag fått en fetare hud, och så har jag ju faktiskt börjat få mer hår både på kroppen och i ansiktet. Jag har inte vågat tro på det, men det är sant. Jämför bara de här bilderna från idag med de som jag tog i juni:

Måtten har också förändrats litegrann:

Vikt: 73,4 kg -1,8 kg

Midja: 81 cm +1 cm

Höfter: 97 cm -3 cm

Midja-höft-kvot: 0,84 +0,04

Över bröstet: 94 cm -6 cm

Under brösten: 88 cm +-0

Höger biceps: 30 cm +1cm

Höger lår: 53 cm -2cm

Jag har gått ner lite i vikt, men fått en lite större mage och istället tappat lite av fettet på höfterna och låren. Det är det som gynekologen kallade för “manlig fettfördelning” som jag tydligen redan har men alltså börjar få ännu mer. Mina bröst har blivit lite plattare och mina armmuskler har vuxit lite, lite grann.

Detta är de mätbara sakerna som har förändrats. De omätbara är svårare att sätta ord på: Självbilden, känslorna, sexualiteten, passerbarheten, tålamodet… Det enda jag kan säga för att sammanfatta det är att det blir bättre för varje dag. Jag börjar få gubbmage och finnar; värmevallningar och morgonstånd. Övergångsålder och pubertet – samtidigt. Det går åt rätt håll.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Hormonbehandling, Transbilder, Transitionsdagbok and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Gubbmage och finnar, värmevallningar och morgonstånd – två månader på testo

  1. Pingback: Toalettdykande avslöjar testosterondyrkande « trollhare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *