Konsten att knarka med stil, del II – men se upp för “blindskriften”!

Tack vare Mammamumrik fick jag upp ögonen för den läckra OP-dosetten. Den verkade vara både snygg och praktisk, men fanns inte på mitt apotek när jag kollade. Så idag när jag var inne i Gävle och jagade Concerta hittade jag den äntligen.

De heter alltså Medidos, och finns i tre olika modeller: En med mörkblått omslag, ett med svartvitmönstrat som denna, och en med svart “ormskinn”. Det roliga är att den ser ut ungefär som en filofax från utsidan, men när man öppnar den är det en dosett.

Varje veckodag har ett eget urtagbart fack, som sedan har flyttbara skiljeväggar så man kan anpassa utrymmet efter den medicin man tar. De sitter inte ens i några skåror eller något så de går att sätta exakt där man vill, och det finns tre väggar så man kan ha fyra olika fack per dag. Själv ska jag precis börja ta fiskoljekapslar*, och de ska man tydligen ta sex om dagen av de första tolv veckorna, och sedan två om dagen. Då passar det väldigt bra att kunna justera dosettens utseende, så det blir lagom mycket plats över för Concerta och MittVal Vegetarian.

Den här dosetten är så snygg i sig själv att den enda pimpning jag kan tänka mig är några klistermärken. Förmodligen hade de kunnat sälja ännu fler av den om den funnits i fler och roligare färger och mönster. Det finns ännu en sak som är en liten miss, men jag antar att det är en marknadsföringsmiss framförallt. På Apotekets hemsida står det nämligen att “Veckoetuiet har blindskrift på locken”. För det första är “blindskrift” så dålig svenska att Apotekets korrekturläsare borde skämmas, och för det andra börjar jag att tvivla på min egen synförmåga, och därtill på min känsel i fingrarna. Jag visste inte att jag var synskadad tills jag började leta efter punktskrift utan att se någon. Kanske är “blindskrift” ett fackuttryck jag inte förstår, men som egentligen betyder “en skrift som varken syns eller känns, annat än under ultraviolett belysning”. Om jag hade en UV-lampa kunde jag kolla det, men det verkar mer troligt att Apoteket har skrivit fel.

Behöver man en dosett med punktskrift är det snarare den vanliga Dosett Medi man ska använda. Själv behöver jag det inte, och det var ju tur för mig, för snygg är den. Nu är det bara att börja knapra piller igen.

*) Jag vill egentligen inte äta djur, men jag har redan provat linfröolja för att få i mig Omega 3 och det hjälpte lite men inte tillräckligt. Så nu börjar jag med EyeQ, för de hade inga kapslar utan gelatin ändå och jag behöver en kapsel för att komma ihåg att ta den.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to Konsten att knarka med stil, del II – men se upp för “blindskriften”!

 1. Mikaela says:

  Zebran är bland djuren pop – tänk att födas klädd i OP!

  Den kom jag att tänka på när jag läste inlägget. Jag har lärt mig en ABC-bok från Hylands hörna utantill.

 2. Devin & Mia says:

  *skrattar*

  Du har nog rätt i det där med blindskriften…vi får fixa en UV-lampa och kolla det där! *nickar*

  Vi ska se om vi hittar de där dosetterna antingen uppe (Piteå) eller nere (Örebro), för såna vill vi ha!

 3. Ulrika says:

  Har ju inte ett dugg med inlägget att göra men vän av ordning måste ändå fråga: Fiskolja och vegetarian? Hur får du ihop det?

 4. Boman says:

  Läcker dosett! Du, testat Kallpressad rapsolja? God och full av trevliga saker vi alla behöver.

 5. Ylva says:

  Det är bara för att det är så vansinnigt hippt med punktskrift nu!

 6. mib says:

  Hade ingen aning ens att apoteket hade en hemsida med webbshop. Tack för tipset!

 7. Mammamumrik says:

  Mera info – den finns i en massa andra mönster. Guldlamé, Blårandig i lite 70-talsstil osv. Men oxå bajsbrun syntet – ser ut som de slaktat de fulaste shoppingväskor från 60/70-talen man kan föreställa sig (eg. fulare än man kan föreställa sig) Fult så det liksom skär genom märg och ben

  Det fullständigt fnoskiga är att alla har samma artikelnummer, så apoteket kan inte beställa ett särskillt mönster. Villket blev ett äventyr då jag skulle ha några OP-dosetter åt mig och nårgra blårandiga till en av vildänglorna. Så man kan använda en och ha någon/några inlämnade för påfyllning hos den snällsnälla distriktsköterskan. Så hon kan fylla på i lugn o ro. Utan att ha en Strassad Mumrika hängande över axeln när det ska göras. Men efter åtskilliga raider då varje apotek som passerades genomsöktes efter de åtråvärda små tingestarna lyckades det

  Så det är mitt fel att det råder akut snyggdosettbrist i hela landet..

  Hej föresten. Här är jag igen!

 8. J.K says:

  Jag tycker inte att medicinering är det samma som att knarka. Menar du att jag knarkar mitt barn då? Det gör jag inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *