Får man autism av vaccin? Nej, tyvärr

Det märks att det är en pandemihysteri på gång; det syns på vad folk skriver om. Tidningsartiklar och blogginlägg svämmar över med orden “ADHD”, “DAMP” och “autism”. Även om man gått ut med att inga barn under tre år kommer att vaccineras så verkar det som om folk tror att man kan utveckla autism av sprutorna även om man är äldre, tillochmed som vuxen. Det sprids konspirationsteorier och dåligt kontrollerade fakta som maskrosfjun i vinden, och därtill är det många som tvekar och är oroliga. Så jag tänkte kommentera några av inläggen som skrivits, utifrån mitt eget perspektiv.

“Jag drar en LÄTTNADENS SUCK! Läkemedelsverket har gått ut med rekommendationen att inga barn under 3 år BÖR vaccineras mot svininfluensan. Det var verkligen GODA nyheter! I annat fall hade vi med största säkerhet förstört en hel generation med småbarn! Andelen barn med ADHD, Autism och Aspergers hade då – enligt min mening – riskerat att öka explosionsartat!”

Varför skulle det? Det finns inte ens några bevis på att den faktiska andelen bokstavsbarn har ökat sedan man införde MPR-vaccinationer (MPR=mässling, påssjuka, röda hund), trots att det lagts ner enorma summor på att försöka få fram ett samband. Den enda forskningsrapport folk har byggt sina teorier om vaccin och autism på som faktiskt gav något resultat visade sig senare innehålla direkt förfalskade uppgifter. Däremot finns det hur många undersökningar som helst som inte hittar något samband. Jag repeterar: Den enda undersökningen. Förfalskad.

Det avslöjandet kom dessutom bara några veckor efter att en högt uppsatt chef inom Autism Speaks, en amerikansk lobbyorganisation som bland annat framställer autism (av alla grader) som ett fel som måste botas, hoppade av. Alison Singer tröttnade på att de andra i föreningen hela tiden ville att man skulle forska mer och mer och mer på vaccinationer. Hon ansåg att istället för att jaga bevis för att vaccinationer orsakar autism när det uppenbarligen inte ger något resultat så kunde man lägga pengarna på annan forskning som faktiskt betyder något.

Uppenbarligen finns det en tröttsam fixering vid att försöka “bevisa” sambandet mellan vaccin och autism, som inte är särskilt vetenskaplig alls. Idén om att det är vacciner som orsakar autismen hänger också ihop med bilden av bokstavsdiagnoser i alla dess former som något som enbart ställer till med besvär. Att “diagnoser” måste innebära ett enda långt lidande är en så vanlig inställning att jag knappt reagerar längre.

“Själv skulle jag nog föredra att jag eller mina barn fick influensan framför risken att drabbas av ADHD eller autism, därför tänker vi inte ställa oss i kön.”

Själv föredrar jag definitivt ADHD och Aspergers syndrom (en lättvariant av autism) framför influensa, i synnerhet jämfört med svår influensa. Fast nu är det väl inte direkt så att jag har så mycket till val, och jag vet såklart inte hur det hade varit att inte vara “drabbad” av detta. Däremot vet jag både hur det är att ha influensa och hur det är att inte ha influensa, och jag föredrar att vara frisk och ‘störd’ framför att vara sjuk.

Naturligtvis kan jag bara tala för mig själv, men 99% av tiden skulle jag aldrig vilja byta bort min damphjärna mot en släng av influensa. Den procenten som är kvar – de stunder då jag verkligen deppar – önskar jag istället att det verkligen gick att få Aspergers syndrom av vaccin. Isåfall skulle jag vilja vaccinera hela världen. Tyvärr är det bara en önskedröm.

Dagens svininfluensa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16. Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in NPF and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

64 Responses to Får man autism av vaccin? Nej, tyvärr

 1. cattis says:

  Hej Trollhare,
  Tror inte alla tycker som du. Jag har en son med adhd/asperger som önskar att han inte hade haft det, eftersom han haft mycket bekymmer pga detta.

  Vaccinet är varken bevisat ofarligt eller motsatsen… Men helt klart är att ALLA vaccin påverkar kroppen på det ena eller andra sättet. Att injicera kvicksilver i kroppen kan jag bara inte acceptera som ofarligt. Sedan är jag allmänt emot att man vaccinerar spädbarn, då jag tror att kroppens immunförsvar behöver få arbeta ifred för att bygga upp sig. Det är tufft för en liten kropp att få denna “hjälp på traven” Det är ju också svårt att bevisa varifrån neurologiska skador kommer, men jag tror helt klart att det kan bero på en kombination av biologisk sårbarhet och vaccinet. Helt ovetenskapligt naturligtsvis.
  Men vetenskapen är rätt lätt att tvivla på, då den ofta manipuleras efter olika vinstintressen.

  Så jag tar hellre influensan. Men det verkar ju som om vi har ett val och att det kommer att stå dig fritt att ta ditt vaccin 😉

  Vänligen
  Cattis

  • Jag har full respekt för att det finns de som önskar att de inte hade NPF, folk är ju olika 🙂

   Det som är problemet med teorin om kvicksilver och vaccin är att alla tror sig veta att det är skadligt, men ingen lyckas bevisa det. Det har gjorts så många studier som ska bevisa kopplingen, men ingen har kommit fram till något. Så om thiomersal/thimerosal är skadligt, så verkar det iaf inte ha något med autism att göra.

 2. Dr. Åsa says:

  Vad säger vetenskapen?

  Vetenskapen har absolut bevisat att kvicksilver i vaccin är mycket mycket skadligt. Även i små doser:

  http://www.informaworld.com/smpp/1746486037-70038660/content~content=a910652305~db=all~jumptype=rss

  Ingen vetenskapsman påstår att kvicksilver i blodomloppet skulle vara säkert. Endast motsatsen.

  Mvh/ Dr.Åsa

 3. Devin says:

  Neurokirurgen Russell Blaylock påstår att ett ämne i vaccinet, squalene, kan orsaka ALS, MS och SLE.

  Det diskuteras ju huruvida vaccin orsakar allehanda diagnoser, som
  exempelvis autism, men källorna där denna information finns har i mitt tycke oftast inte så mycket på benen.

  Ett problem är ju att det är svårt att få fram någon exakt sanning, utan var och en måste själv få bestämma vad en ska tro. Oroar du dig för att vaccinet är skadligare än sjukdomen den ska vaccinera dig mot, så vaccinera dig inte. Men om sådan här information ska ha någon trovärdighet måste den i mitt tycke publiceras i medicinska journaler med stöd från flera experter.

  Men då kommer ett annat problem – läkemedelsföretagen har stor makt, även över läkare och branschtidskrifter, och då är vi tillbaka på ruta ett angående sanningen….

  • Jo, det är sant. Det är ett verkligt problem att forskningen styrs av ekonomiska intressen. Men när man (Autism speaks sponsrar en del forskning) har försökt och försökt att verkligen hitta ett samband mellan just autism och vaccin, och inte lyckats hitta något… Man kan inte slå fast att det absolut inte finns ett samband, men att det förmodligen inte gör det.

 4. Sockerbiten says:

  Inga bevis i dag innebär inte att inga bevis finns kommer att finnas i morgon. Finns bevis i morgon har nästan en hel befolkning blivit utsatta av ett mycket kortsiktigt testat vaccin.

  Att spruta in ett främmande ämne i kroppen som den dessutom reagerar mot med höga febertoppar ibland är kanske inte så säkert. Alla är inte likadana, alla reagerar olika på olika saker. Hur kan man då slå fast att ingen kommer att bli allvarligt skadad av att få ett främmande ämne in i kroppen?

  Har min egen fundering om det hela. Ett vanligt virus måste gå genom väl skyddade membran och slemhinnor för att komma in i kroppen. Öppningar som har till uppgift att genast göra dem så ofarliga som möjligt. Att istället gå förbi dessa naturliga vägar och direkt injicera ett vaccin i kroppen kanske sätter immunförsvaret i någon slags chocktillstånd.

  Jag är inte beredd att chansa jag heller. Jag tar hellre min match mot H1N1. Dessutom är det inte ens säkert att jag kommer att bli drabbad av influensan.

  • Sockerbiten says:

   Jag vet att det skall vara döda virus i vaccin. Men jag undrar fortfarande om det inte är skadligt att injicera det rakt in i kroppen och chocka immunsystemet.

 5. Pingback: Vaccin « Sockerbitens blogg

 6. Malin says:

  Oh, vad jag önskar att jag kunde transportera alla er “vaccinskeptiska” tillbaka i tiden. Jag önskar faktiskt att ni hade fått uppleva hur det känns att sitta med sitt barn i famnen och se det dö i mässling eller någon annan “ofarlig” barnsjukdom. Det är lätt att vara skeptisk när man lever i nutiden, när så många sjukdomar är nästan utrotade – på grund av vaccinen.

  Alternativen till vaccin är nämligen inte perfekt hälsa på naturlig väg, utan härjande smittsamma sjukdomar som slår särskilt hårt mot barn. Det var ju inte precis så att vetenskaparna forskade fram vaccin bara för ro skull.

  Sedan att det troligen inte finns en hållbar medicinsk grund för massvaccination mot just svininfluensa, det är en sak för sig.

  • Jag håller med dig. Just det här vaccinet är naturligtvis ganska otestat, jämfört med standardvaccinationerna för barn. De vaccinen finns det decenniers forskning bakom, det här är på sätt och vis mer experimentellt, även om det bygger på liknande principer.

   Btw så var det en trettonåring i England som dog i mässlingen för några år sedan, eftersom han inte hade blivit vaccinerad. Det händer även i västvärlden.

  • Sockerbiten says:

   Menar du Malin att för den sakens skull skall man inte alls diskutera huruvida säkert det är med vaccin? Menar du att man skall tiga och lita till vad man bli tillsagd av pengahungriga läkemedelsföretag och regeringar som inte vill betala ut sjukpenning till för många.

   Visst har vaccin gjort nytta. Men för den sakens skull skall man inte sluta granska, ifrågasätta och undra.

   Nödvändiga vaccinationer är en sak, men för H1N1 ifrågasätter jag nödvändigheten med en vaccination av en hel befolkning med en sjukdom som ger mindre dödlighet än en vanlig influensa och som dessutom till största delen ger lägga besvär. Hur många barn fick som jag feberkramper och andnöd av vanligt barnvaccin när de var små? Vilka skador medförde det? Är det inte värt att diskutera?

   Jag kan bli indignerad över att det är okay för de flesta att upp till 3000 kan dö i en vanlig årlig influensa utan någon egentligen bryr sig. Men då är det gamla och svaga det handlar om. Nu handlar det om yngre människor som tydligen har större värde i samhället, då skall hela befolkningen vaccineras med ett så gott som otestat vaccin. Är inte alla människor lika värda? Varför anses skador på grund av vaccin en mindre fara än att drabbas av en lättare influensa?

   • Grejen är väl att risken att bli skadad av vaccinet anses vara mycket liten, medan nyttan bedöms som större.

    • Sockerbiten says:

     Det trots att man egentligen inte vet vilka biverkningar just detta vaccin kommer att ge. Dessutom har vaccinet tillkommit på rekordtid samt att oerhörda mängder skall stressas fram till så låg kostnad som möjligt.

     Jag ser även det som orosmoment för just detta vaccinet.

  • munch says:

   Curvan som visar alla barn typ infectioner hade redan börjat neråt på arton hundra talet. Läkare vill gärna vis en graph från 40 talet och visa virus nedgång jämnfört med mass vaccinering med det är helt fel. Det finns inget som helst bevis att vaccine fungerar över huvudtaget. Tänk på Malmö på 1978 på kikhösta epidemi där 90% av folket hade varit vaccinerade 3 gånger och 100% av dem smittade var korrekt vaccinerade. Jag levde igenom den förste svin flu “epidemi” i amerika där millioner var vaccinerade och tio tusentals skadade av vaccinen. hundratals dog av vaccinen och rätts processor pågår än idag. Google bara eller sök på youtube “60 minutes Swine Flu” som tillåts visa bara en gång och aldrig tillåts sända igen. Så länge Sverige tillhör GAVI, (Global Alliance of Vaccin Imunization) kommer regeringen att hotas och pressas folket med det här. Det finns Lastbilvis med proper studier och forskninger emot direkt injektioner an kvicksilver och dess samband med Autism och ADHD bla. Om tillåtit ppm (parts per million)av kvicksilver för ätbar fisk till example är ca 1000, i dem vaccinationer ni ger eras barn håller 50,000 ppm
   per injektion och barnen får flera innan dem fyller 10 år. ni har internet. sök bara. lita inta på idiot bloggare. sök bara för dig och dina barns skull.

   • Sockerbiten says:

    Men vänta nu det är klart att vaccin fungerar! Ta Polio, TBC som i stort sett var helt utrotat från Sverige på grund av vaccinerna.

    Vaccin är en av världens viktigaste upptäckter. Men jag anser inte att man bara blint skall lita på vaccin som ett mirakelmedel som aldrig skall få lov att ifrågasättas. Tvärtom. Ju oftare man ifrågasätter vaccinet ju säkrare måste det bli på lång sikt.

    Vaccinet måste utredas och förbättras hela tiden. Det är som jag ser det inte acceptabelt att barn får febertoppar och kramper m.m av barnvaccin. Långsiktiga tester och utvärderingar är av största vikt.

    Därför är jag tveksam till vaccinet mot H1N1 där hela befolkningsgrupper i stort sett är försökskaniner. Det borde vara tvärtom, först testas vaccinet grundligt sen blir människor vaccinerade. Inte tvärtom.

   • Vänta nu. Visa mig gärna de studierna, för jag vill verkligen se dem.

 7. cattis says:

  klart att vaccinet var ett mirakel när det kom, likadant penicillinet. Men, nu har vi gått alldeles till överdrift och tror att vi kan slippa minsta lilla hosta till vilket pris som helst.

  Så till detta vaccin – nej tack.

 8. gardydas says:

  http://www.judicialwatch.org/news/2009/jun/new-fda-records-obtained-judicial-watch-indicate-28-deaths-related-gardasil-2008

  Vaccines-Gardasil,Death, And Extreme Side Effects

  Gardasil Injuries

  Gardasil – The Damage is Done: From A Best Friend’s View

  http://www.kake.com/health/headlines/53625017.html

 9. info says:

  1976 svininfluensa vaccin propaganda.. hehe är som en skräckfilm.. jag blev livrädd.

  1976 Swine Flu Propaganda KOLLA
  http://www.youtube.com/watch?v=ASibLqwVbsk

  http://en.wikipedia.org/wiki/1976_swine_flu_outbreak

 10. infod says:

  Ja men influensan är någonting naturligt. Inte vaccin.

  Ändamålet helgar inte medlen.

 11. info says:

  WHO – World Health Organization..

  http://www.who.int/csr/disease/swineflu/notes/h1n1_safety_vaccines_20090805/en/index.html

  “Some manufacturers have conducted advance studies using a so-called “mock-up” vaccine. Mock-up vaccines contain an active ingredient for an influenza virus that has not circulated recently in human populations and thus mimics the novelty of a pandemic virus.” Vad menar WHO..

  Mer information om mock-up vaccines.

  http://www.emea.europa.eu/pdfs/general/direct/pr/50155706en.pdf

 12. cattis says:

  med minsta lilla hosta menar jag inte influensan utan även vanliga sega förkylningar. Många önskar penicillin mot dem både för egen del och för sina barn om den blir för långvarig.

  Vi överkonsumerar läkemedel något grymt och förstör vår miljö på grund av detta, samtidigt som bakterierna blir resistenta och verkningslösa.

  Vi ska nog akta oss för att överbehandla sjukdomar och inte ta till tungt artilleri förrän det är absolut nödvändigt.

  • Jo, det är en annan sak. Att vara försiktiga med antibiotika och antivirala är nästan en anledning FÖR vaccinet som jag ser det. För ju färre som tar Tamiflu, desto mindre är risken att viruset blir resistent.

 13. cattis says:

  De flesta som får influensan behöver inte ta något alls mer än ipren och honungsvatten, ligga i soffan och svettas, samt vänta ut eländet. Det är vad jag tänker göra om jag får det. Har man sedan haft flunsan är man immun bra länge efteråt om det inte muterar.

 14. Sockerbiten says:

  Varför svarar ingen på mina kommentarer?

 15. Sockerbiten says:

  Med andra ord. Vad har jag skrivit för fel? För något är fel eller?

 16. Sockerbiten says:

  Jag kan gå och inte besöka den här sidan mer om jag inte är önskvärd. Men jag skulle uppskatta om någon ville säga det till mig i så fall.

  Jag vet inte hur jag skall tolka tigandet. Är det medvetet, en utfrysning eller inte?

  Snälla någon säg något!

 17. Sockerbiten says:

  Okay. Har fått kanske felaktig uppfattning att du svarar på alla kommentarer.

  Jo, en kommentar var delvis till Malin, men jag skrev två andra också.

 18. vanskapt sedan födseln says:

  Är det inte så att man propagerar för vaccin för att det är kostsamt med alla sjukskrivningar som kommer att komma i och med flunsan?

  • Till viss del tror jag att det är så, ja. Men också det faktum, som Sockerbiten nämner, att det den här gången är unga som är i riskzonen att bli rejält sjuka. Jag vet faktiskt inte hur jag ska se på det, jag tycker det är väldigt intressant analys av er båda.

 19. malte says:

  Du skulle hellre se att du själv eller dina barn får lida av autism hela livet, istället för att vara sjuk i influensa en vecka eller två?

  Detta måste vara sarkasm. Ingen kan väl vara så vansinnigt korkad?

  • Sockerbiten says:

   Till Malte. Jag kan förstå vad Immanuel menar även jag inte helt delar hans åsikt i frågan om vacciner. Vi är många som lever med autism i varierande grader. Det är vårt liv. Autism är inte en dödlig sjukdom, det är bara ett annorlunda liv.

   Frågar du 100 med autism av varierande grad kommer säkert flertalet att säga att de inte vill byta ut att vara autist.

   Vi som lever med autism vet att det är inte världens undergång, det är bara lite jobbigt i bland.

   • malte says:

    Bra att du är tillfreds med ditt autistiska liv, jag är glad för dig. Men jag förstår inte riktigt hur det där är ett svar till mig dock.

    Min fråga var: hur kan någon anse att det är värt att byta till sig ett livslångt handikapp mot att slippa vara sjuk en vecka eller två?

    • Det kanske har att göra med om man ser Aspergers syndrom som “ett livslångt handikapp”?

    • Sockerbiten says:

     Därför att många med autism inte ser det det som ett handikapp!! Det är ett liv som vilket som helst. Det är du som definierar det som ett handikapp. Det är tydligen ett svårt handikapp i dina ögon enligt din kommentar, men av oss som lever med det är det kort och gott ett liv!

     Mitt svar till dig är alltså det inte är en sjukdom att ha autism. Att ha influensa är att vara sjuk ett virus som skall läka ut och gå över. Autism är som att ha gröna ögon. Det är bara det att en del som inte har gröna ögon tycks anse att det är ett handikapp att vara grönögd.

     För många är det dessutom en tillgång att ha autism på många olika sätt.

 20. Hej Trollhare – igår kväll tittade jag på en intressant föreläsning om thiomersalets historia. Den föreföll väl undebyggd och väcker en del tankar. Viktigt att komma ihåg är att den historia som berättas är ur ett amerikanskt perspektiv. Du känner säkert till läkarna som håller föredraget. Skulle vara intressant att få din kommentar:

  http://video.google.com/videoplay?docid=8536564749125540419#

  Mvh
  Bosse

 21. Malin says:

  sockerbiten: Ledsen om jag dröjde med svaret – det är inte precis så att jag alltid kollar direkt om det kommit fler kommentarer i en tråd. Den här kommentarstråden är så lång nu att det närmar sig spamvarning dessutom.

  I alla fall: Jag tycker inte att en allmän debatt kring vaccin leder till något. Det är ett ämne för vetenskaplig diskussion och jag saknar själv de kunskaper som behövs för att jag skall kunna lämna ett vettigt bidrag till en sådan diskussion.

  När det gäller din andra frågeställning så är det väl självklart att en influensa som slår mot yngre ses som värre än en som slår mot äldre. Vi prioriterar alltid sjukvårdsresurser, det är inget att hymla om. Människovärde är en filosofisk fråga, men i praktiken väljer de flesta av oss att satsa på dem som troligen har mer liv kvar, alltså de yngre.

  Nu skall jag inte använda din blogg för vaccindiskussioner något mer, trollhare.

 22. David says:

  Hej Trollhare!

  Måste säga att du framställer dig som okunnig i frågan när du bara viftar bort det faktum att det visst finns kopplingar mellan Autism och MBR vaccin. Dock är det ej bekräftat offentligt, men det betyder inte att vi kan bortse från vissa fakta ellerhur? Att de vill vaccinera barn är otroligt oansvarigt!!! Dessutom behöver inte den nuvarande regeringen ta ansvar för detta, då de riktiga effekterna utav en eventuell “massvaccinering” lär dröja längre fram än 4 år.

  Ps. Läs på lite mer och var objektiv!

  • “Dock är det ej bekräftat offentligt, men det betyder inte att vi kan bortse från vissa fakta eller hur?”

   Kan du ge mig länkar till de undersökningarna du stöder dig på?

   • David says:

    Kan du ge mig en anledning till varför jag som aldrig varit sjukare än att ha haft en förkylning eller 2 i mitt 28 åriga liv ska spruta i mig gifter bara för att en korrupt medicinkartell med inflytande över alla internationella medier säger så? Varför tar du parti för dem?

    Strindberg sa “Det är synd om människorna”

    Jag säger “Det är synd om de okunniga och lättmanipulerade människorna”

    • Med andra ord har du inga forskningsresultat att stödja dig på? Att hävda konspiration som främsta argument är ett retoriskt misstag, tyvärr. Jag vet iofs inte vad du menar med “bekräftat offentligt”. Finns det några studier publicerade som stöder ditt påstående, eller är det bara en teori?

 23. Dr.Åsa says:

  Immanuel:
  Du som efterfrågar forskningsresultat, har du inte ens läst den länken jag tipsade om ovan?

  Vetenskapen har absolut bevisat att kvicksilver i vaccin är mycket mycket skadligt. Även i små doser:

  http://www.informaworld.com/smpp/1746486037-70038660/content~content=a910652305~db=all~jumptype=rss

  Mvh/ Dr.Åsa

  • Nej, jag kunde inte läsa den eftersom jag inte har något konto på databasen. Därför har jag lite svårt att förstå hur det hänger ihop med autism.

   • Åsa says:

    “Nej, jag kunde inte läsa den eftersom jag inte har något konto på databasen. Därför har jag lite svårt att förstå hur det hänger ihop med autism.”

    Ser du problemet Immanuel?
    Bara för att du inte vill ta dig in på en sida på internet betyder inte att problemet inte finns. Eller hur?

    Tips: LÄS STUDIEN. Se till att läsa på lite innan du drar kategoriska slutsatser. Du har fått informationen serverad på silverfat.
    Du ber dessutom om länkar till studier i denna tråd. Varför, om du inte vill läsa dom??

    Mvh /Å

    • Jag har ägnat ett antal timmar åt att försöka lista ut hur man registrerar sig för att kunna läsa artikeln, men jag tror att den databasen inte går ihop med min brandvägg eller något. Och sammanfattningen ger ju inte mycket. Däremot har jag läst ett antal andra studier som försöker bevisa olika saker om vaccin och autism, men som inte riktigt hängt ihop.

    • Dr Sigmund Zoid says:

     Jag lyckas inte registrera så att jag kan läsa studien och jag har inte bildat mig en uppfattning om riskerna vs fördelarna med vaccineringen osv.

     Där är dock en sak jag noterade redan i Abstract som gör mig lite tveksam – det är en in vitro studie. Att kvicksilver är farligt är det nog ingen som ifrågasätter, men en undersökning av en ev koppling mellan autism och vaccin kan nog inte göras in vitro.

 24. David says:

  Den som inte vill se att nackdelarna överväger fördelarna med svin-vaccinet har skygglapparna på och är de största foliehattarna, dvs majoriteten utav världens befolkning, tyvärr!

 25. "förgiftad" says:

  Jag är ett levande bevis på att kvicksilver är farligt. Jag har blivit sjuk av alla vaccin som innehållit kvicksilver och då menar jag inte bara lite feber och värk, utan 41 graders feber, frossa, utslag över hela kroppen, svullnad i hals, ögoninflammation., bihåleinflammation, yrsel, har inte haft förmåga att stå på benen utan hjälp..

  Har inte tagit influensavaccin överhuvudtaget.

  Idag har jag svår allergi, astma, kronisk trötthetssyndrom, depression, panikångest, svår värk, domningar, MS symtom, elallergi, problem med synen, yrsel, hörsel problem och många många fler symtom.

  Jag har gått igenom hur många blodprov som helst.

  Jag har blivit betydligt bättre av att äta selen och andra kosttillskott. Genomgår en amalgamsanering just nu under sträng bevakning, görs av tandläkare som är specialutbildad för amalgamsanering.

  Att vaccin innehåller kvicksilver som 1% av befolkningen är överkänslig mot är skrämmande. Dessa människor kan dö i värsta fall.

  Vem tar ansvar för oss som inte tål kvicksilver?

  Jag hamnar och välja mellan pest och kolera jag väljer pesten…

  Idag har jag varit sjukskriven i snart två år och jag är fortfarande ung.

  Hade jag haft ett val som barn, så hade det blivit 0 vaccin för min del…..

 26. "förgiftad" says:

  Jo, jag vet att det är en annan sak. Men det förstör också livet. I vårt avlånga land finns det inte kvicksilverfritt vaccin mot influensa. Fast sådant tillverkas och ges i andra länder.

  • Ja, det kan jag tycka är lite klantigt gjort. Men myndigheter fattar sällan rationella beslut under press. De tänker inte heller ta fram något vaccin för äggallergiker (och veganer).

 27. "förgiftad" says:

  För er som fortfarande anser att vaccin inte har något med autism att göra,

  Kolla www. amalgamskadefonden.se och läs om ny alarmerande forskning om Tiomersal.

 28. "förgiftad" says:

  Det finns väldigt många äggallergiker och veganer. De borde ha samma rättighet att få vaccin som alla andra.

 29. Pingback: 2010 – Det internationella året för neurologisk mångfald « trollhare

 30. Pingback: Tjejen som bara kunde gå baklänges och en bakåtsträvande bluffläkare « trollhare

Leave a Reply