77 dagar på testosteron – och två kvar till nästa spruta

Idag har det gått elva veckor sedan jag fick första sprutan med testosteron. I övermorgon är det dags för nummer två. Tiden har gått fort, och jag är verkligen i puberteten. En av de mer oväntade konsekvenserna är att jag numera faktiskt inte hatar att ta kort på mig själv. Det började som fobiträning, men nuförtiden är det faktiskt nästan kul. Idag har jag tillochmed lyckats ta bilder rakt framifrån som jag inte skäms för. Jag brukar vrida på huvudet och helst vinkla ut hakan för att se maskulin ut och för att dölja mina assymetriska kinder, så det är ett stort steg att visa mig själv som jag faktiskt ser ut – om än med bortretuscherade finnar.

Immanuel, elva veckor på testosteron

Immanuel, elva veckor på testosteron

Jag har tagit en del bilder på min kropp idag med, som man kan jämföra om man vill med de som jag tog innan första sprutan. Jag har dessutom tagit bilder med bar överkropp, som jag inte tänker lägga upp, men som ännu tydligare visar förändringen. De här bilderna visar kanske att jag har lite mindre fett än innan och lite lurvigare kroppshår, men inte så mycket mer, medan de avklädda bevisar att mina bröst har krympt. Mina bröstvårtor sitter ungefär fem centimeter högre upp nu. En gång misstog Minou min bröstvårta för att vara min navel – det skulle hen inte göra idag.

Och så var det dags för siffrorna:

 • Vikt: 71,8 kg -3,4 kg
 • Blodtryck: 126/81 +16/+11
 • Midja: 79 cm -1 cm
 • Höfter:  96,5 cm -3,5 cm
 • Midja-höft-kvot: 0,82 + 0,02
 • Över bröstet: 92 cm -8cm
 • Under brösten: 89 cm +1 cm
 • Höger överarm: 30 cm +1 cm
 • Höger lår: 54 cm – 1cm

Jag har alltså gått ner i vikt under behandlingen, fast det brukar vara tvärtom. Testosteron brukar trigga folks hungerkänslor så de lägger på sig lite, men inte för mig. Orsaken till det stavas Concerta, som jag har ätit sedan januari för min ADHD och på köpet förlorat åtta kilo för. Innan jag började med testosteron hade jag enorma problem med att få i mig mat eftersom jag inte hade någon aptit, så där har faktiskt testosteronet hjälpt till att normalisera mina matvanor litegrann. Dessutom har testosteronet och Concerta – som båda kan ge högt blodtryck – tillsammans sett till så att mitt låga blodtryck har blivit bättre.

Med tanke på att jag inte alls styrketränat med något annat än ommöblering under sommaren, och dessutom varit sjuk den senaste månaden och knappt rört mig alls, så är det absolut ett godkänt resultat. Jag trodde att det inte skulle ha förändrats så mycket sedan förra mätningen, eftersom min testosteronhalt antagligen sjunker just nu, men det har det.

På torsdag ska jag äntligen få min andra dos Nebido. Det har gått elva veckor, och jag längtar så. Sjuttiosju dagar av pubertet, och än så länge går allt bättre än jag någonsin vågat hoppas på.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Hormonbehandling, Transitionsdagbok and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 77 dagar på testosteron – och två kvar till nästa spruta

 1. Rymdbögen says:

  Elva veckor mellan första och andra sprutan? Jag fick mina tre första med fyra veckors mellanrum och fortsätter nu med var åttonde vecka. Konstigt att det kan vara så olika…

  Har dina fötter växt, föresten? Jag har hört att fötterna växer på vissa, och nu är alla mina snygga skor helt plötsligt för små. 🙁

 2. Pingback: 100 dagar av pubertet – livet har börjat « trollhare

Leave a Reply