Brandväggen som blockerade blodsockerhöjning

Slår på datorn som vanligt på morgonen, och märker att något strular. Brandväggen vägrar fungera, efter att jag uppdaterat den för några dagar sedan, eller om det är efter strömavbrottet natten till igår. Avinstallera. Starta om. Försöka installera om, men datorn säger att det redan finns en gammal version. Avinstallera och ta bort allt som verkar ha något med programmet att göra. Söker igenom systemet efter filer och raderar. Startar om. Försöker igen. Kollar med antiviruset, spywareprogrammet och windowsbrandväggen att de inte står i vägen. Startar om. Försöker igen. Laddar ner programmet igen, för säkerhets skull, ifall det blev något fel första gången. Startar om. Försöker igen.

Ger upp och slår på windowsbrandväggen för att komma ut på nätet en stund, men först måste jag uppdatera den eftersom den varit avaktiverad i månader. Tanken är att gå ut och leta efter en ny brandvägg, och jag hittar en, och laddar ner. Installerar, startar om och ställer in enligt konstens alla regler. Det fungerar i någon timme, sedan slutar Firefox att ta emot signaler. Det går inte att öppna någon ny sida, och efter att jag stängt ner programmet går det inte att öppna alls.

Jag letar i instruktionerna och försöker komma på vad jag gjort fel, och hur man isåfall ställer tillbaka det. Uppkopplingen är det inget fel på, och programmen påstår alla själva att de fungerar perfekt. Jag tjorvar och har mig – tills jag kommer på att jag har uppdateringar till själva datorn att göra. Medan datorn harvar runt går jag till affären för att få ur mig aggressionerna. Klockan har hunnit bli närmare sex, och jag har varit uppe i åtta timmar utan att få i mig mer frukost än ett äpple jag tuggade i mig i förbifarten.

Det ingår nämligen i mina morgonrutiner att göra frukost medan datorn värmer upp. Min gamla dator tog minst en kvart på sig att bli redo, så jag kunde lika gärna gå ut i köket och fixa något att äta. Det blev en väldigt bra vana som sitter kvar nu när jag har en snabbare dator. Hade det inte varit för de vanorna hade jag haft väldigt svårt att få i mig mat; det är så jag bygger mina rutiner. Medicinen kommer jag ihåg eftersom jag alltid har dosett och vattenglas vid datorn, men mat är det sämre ställt med.

Och så, när jag äntligen gjort varma mackor i ugnen, belönar datorn mig med att fungera. Efter åtta timmar har jag äntligen både mat och uppkoppling, och jag märker plötsligt hur trött jag är.

Sens moralen är att det är jättebra att försöka minnas saker man har lätt att glömma genom att förknippa dem med sånt man vet att man inte glömmer – så länge det fungerar som planerat. När det inte går som man har tänkt så blir det kaos, däremot. Inget system är felsäkert, och det är ju ändå bättre att faktiskt få i sig frukost de allra flesta dagar än att inte få det alls.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Brandväggen som blockerade blodsockerhöjning

  1. Pingback: Brist på autism orsakar tekniskt funktionshinder « trollhare

Leave a Reply