Dagens ord: Fittans lag och Twinglys lag

Jag skrev ett inlägg om könsneutral barnuppfostran, där jag nämnde Reimers lag. Självklart dök det upp någon med inte bara ett utan två av de vanligaste nätollarfasonerna:

“jag gick till BB för att föda barn… när de såg min stora mage och mitt skägg så frågade de om jag var kvinna.. då svarade jag ”det är hemligt”..

jag blev då UTKÖRD från BB!!! vilken könsdiskriminering!!! vad är det för förutfattade meningar att alla som ska föda barn är kvinnor??

nej.. vi behöver lära barnen från att de är små att inget skiljer könen åt.. inget som har med deras framtida möjligheter att göra i alla fall…

speciellt inte en så liten detalj som att skita ut ett barn! de klarar väl vem som helst! =)”

Undertecknat “chockad nysvensk”, vilket är lite ovanligt. Det är nämligen en typisk nätollargrej att utge sig för att vara muslim eller invandrare för att racka ner på feminister och homosexuella, men då är poängen att de vill få det att låta som att alla muslimer och invandrare är sexister och homofober. Så även om IP-adressen visar att det är en av de vanliga ollarna, så måste hen ha tappat sin poäng den här gången. Men detta är väl egentligen undantaget som bekräftar regeln, och det inspirerade mig att författa två nya sannolikhetslagar:

Fittans lag

Då en nätdiskussion om könsroller blir mer avancerad, går sannolikheten för att någon, i syfte att misskreditera allt vad feminism, jämställdhet och genusvetenskap heter, drar upp

 1. Kukar och fittor och graviditeter
 2. ”Män är djur”
 3. Gudrun Schymans talibantal
 4. Tiina Rosenbergs könsförrädaretal
 5. ”Alla män är våldtäktsmän”
 6. Feministers lättkränkthet

mot ett.

Twinglys lag

Då ett blogginlägg om genusfrågor eller HBTQ-politik får högre sidvisningar genom twinglylänkar [länkar från tidningsartiklar till relaterade blogginlägg], går sannolikheten för att någon utger sig för att vara muslim eller ”invandrare” enbart för att hetsa feminister/HBTQ-aktivister och muslimer/”invandrare” mot varandra mot ett.

PS. Jag vet att jag så sent som imorse läste någon som skrivit något liknande, men jag hittar inte. Hjälp?

Relaterat: Marcus Birro på Newsmill om näthat. Sten i glashus, någon? Stackars homofob blev censurerad. Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Genus, HBTQ, Internet, Sexism, Språk and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Dagens ord: Fittans lag och Twinglys lag

 1. Ella says:

  Sleepless skrev om Newsmill och återkommande antifeministiska kommentarer nyligen 🙂

 2. Ella says:

  metablogg.blogspot.com alltså.

 3. TACK! Det var det jag menade! Det var det inlägget jag letat efter men inte hittat…

  😀

  http://metablogg.blogspot.com/2009/10/space-thats-in-between-insane-and.html

 4. Linn says:

  Ja det är verkligen könsdiskriminering om en person med skägg och hemlig könsidentitet skulle bli utkörd från BB! Det tycker jag är ganska uppenbart. Vart ville nätollaren komma?

 5. Linn says:

  Låter jättelogiskt…

 6. Pingback: Män som hatar kvinnor och antifeminister som sinkar männens frigörelse « trollhare

 7. Pingback: Män är djur (Dagens ord: Naturlighetens lag) « trollhare

 8. Pingback: Det finns bara ett sätt att fånga en tjej idag, och det är genom att vara bög! « trollhare

 9. Pingback: SD vill ha övervakningskameror i ditt sovrum – eller? « trollhare

Leave a Reply