Jesus är en transsexuell kvinna

Jesus, Queen of heaven är en pjäs som hade premiär i förrgår i Glasgow i Skottland. Den har mött en del motstånd, till exempel 300 personer som demonstrerade utanför teatern på premiärkvällen. Som väntat, såklart. En pjäs om att vara transsexuell och troende, av och med Jo Clifford som själv är transsexuell kvinna, är mer än vad högerkristna rörelser i Skottland tål.

Så vad är det då de blir upprörda av? Vad är det som är så hädiskt? Tja, de lär ju bara ha gått efter det som läckte ut innan premiären, och jag antar att de i bästa fall har läst texten i programmet:

“Jesus is a transsexual woman. And it is now she walks the earth. This is a play with music that presents her sayings, her miracles, and her testimony. And she does not condemn the gays or the queers or the trans women or the trans men, and no, not the straight women nor the straight men neither. Because she is the Daughter of God, most certainly, and almost as certainly the son also. And God’s child condemns nobody. She can only love…”

Vilket fruktansvärt budskap: Kärlek. Livsfarligt.

Mer sexism i Storbritannien. Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Genus, HBTQ, Kultur och media, Sexism and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Jesus är en transsexuell kvinna

 1. simon says:

  fantastiskt!!! hoppas den säljer massa biljetter (och att vi får en teleportör)!!!

 2. Vild Krukväxt says:

  Ännu ett bevis för att organiserad religion ofta har mer med makt att göra än… tro.

 3. Devin says:

  Den pjäsen vill jag se!

 4. Yamiko says:

  Ja, budskapet Älska Din Nästa är ju väldigt hädiskt. 😉

 5. Mikaela says:

  Jag vill se den!

  Mikusagi

 6. Göran says:

  Som kristen blir jag sorgsen av att höra alla kristna som piskar med dom över människor. Den som gör så är enligt Jesus inte bättre än den han dömer. Jesus kom inte för att döma utan han kom med förlåtelsen. Vi kristna är dålig på att visa på förlåtelsen. Gud vill inte döma oss utan rädda oss.

 7. Carbon says:

  Roller och ikoner förenklar. “Mamma pappa barn i lekstugan, jag vill inte utmana min arma hjärna mer än så. Väggarna avgränsar mitt universum.”
  Vi kan aldrig förstå allt men vi kan begripa mer. Höj blicken, vidga vyn, se färger som inte finns i regnbågen. Tänk krökt rum, oändlig rymd, tidsförskjutning, gravitation, singulära punkter, strängar och energi. Det är saker som är högst verkliga men snäppet ofattbara.
  Tänk en dimension till, två dimensioner till, var är jag då, vem är jag då, när är jag då. Tänk tankar som når utanför, i oändlig tid, i oändligt rum, före din födsel, bortom din död, bortom kön, bortom hat. Varför skulle Jesus vara mer begränsad eller mindre än så? Det låter svårt men är kanske enklare än den värld vi inbillar oss är den verkliga.
  Eller sitt kvar i lekstugan och vänta till din begravning för insikt om kärlek, förlåtelse, ditt ego och din själ.
  Fotnot: även om man bedömmer Jesus existens som oviss så går tankarna bra att tänka ändå och är nyttiga oavsett religös läggning.

Leave a Reply