Vad är det för mening med att kunna sova, om man aldrig känner sig riktigt vaken?

I snart ett dygn har jag gått på Circadin. Det är första gången på flera år som jag provar sömnmedicin, och det fungerar bättre än väntat. Jag är inte dåsig, utan lika pigg som igår – men mer korkad. Jag fattar inte det jag läser utan måste läsa samma mening tre gånger för att den ska gå in, och jag hänger inte riktigt med i tankarna.

Ändå är det bättre än Theralen och Still knocked Stilnoct som jag provat när jag varit inlagd förut. Jag fick en liten dos – och låg däckad i ett dygn och var snurrig i tre till. De gjorde mig till broccoli; Circadin gör mig bara blåst.

Vi får se om det blir bättre framöver, men som det har varit idag vill jag inte gärna att det ska fortsätta. Jag vill ha min hjärna tillbaka, och jag köper inte förklaringen de brukade ge att det var bra för mig att sova; jag sov i två jävla år. Vad är det för mening med att kunna sova, om man aldrig känner sig riktigt vaken?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Psykologi and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Vad är det för mening med att kunna sova, om man aldrig känner sig riktigt vaken?

 1. Roses says:

  Theralen knockar ut mig fullkomligt. Inte när jag tar den, får då kan jag ta i stort hur många som helst utan att det händer något… Men dagen efter sover jag bort hela dygnet, oavsett hur många tabletter jag tog… O.o
  Hoppas iaf att du slutar känna dig dum i huvudet OCH får sova!

 2. portfreedom says:

  Det är verkligen svårt att hitta en bra balans mellan galet uppvarvad och hjärna på topspeed och behagligt avkopplad och lite lagom smådum, eller hur? Kämpa på – hoppas du får rätt på det.

  Som hjälp på traven får du här ett gammalt moraliskt problem ur en flickbok från 1800-talet: Vilket vill du helst: synas dummare än du är eller vara dummare än du synes?

 3. Rosie says:

  Jag har både Propovane och Imovane för att kunna sova, Stilnoct gav mig mardrömmar och en del gånger även hallucinationer så den vågar jag inte använda igen

  • Usch, det låter illa. Själv har jag väldigt lite erfarenhet av sömnmediciner, eftersom jag brukar tycka att det inte är tillräckligt illa för att det ska vara värt det.

 4. alex. resare says:

  Jag sover inte på sömntabletter. Jag behöver fokusera mig till sömns. Bestämma mig för att jag faktiskt vill sova. Vilket jag när jag har sömnsvårigheter sällan vill. Däremot så visade det sig att jag hade kalcuim och magnesiumbrist (som den gamla tant jag är) och med tillskott så började jag efter 5-6 veckor sova som en bebis.

  • Fokusera sig till sömns? Intressant. Det skulle jag vilja kunna. Eller kanske är det det jag redan kan, bara det att jag inte vill…

  • Ulrika says:

   “Däremot så visade det sig att jag hade kalcuim och magnesiumbrist (som den gamla tant jag är) och med tillskott så började jag efter 5-6 veckor sova som en bebis.”

   Mycket intressant. Ger mig ännu en tråd att dra i för att komma till rätta med min sömn 😀

 5. Mellanvärld says:

  Nu vågar jag verkligen inte prova sömnpiller. *pillerskräckd*

 6. Ja, jag fattar inte varför man skall behöva sova över huvudtaget jag…hade varit mycket mer effektivt om dygnet hade 24 vakna timmar? 😉
  Önskedrömma kan man ju få göra i varje fall 🙂

 7. Charlie says:

  sv: meh det e inte steroider det e tillskott som funkar på samma sätt typ xD ehh.. men asså det är naturliga ingredienser och har inga biverkningar 😀 och man blir BIFF.

Leave a Reply