Min hjärna är tillbaka – lika glömsk som alltid, mer Einstein än någonsin

Två kvällar i rad har jag tagit min Circadin, och sedan gått och lagt mig helt groggy. Två morgnar i rad har jag vaknat och känt mig visserligen pigg och utsövd, men samtidigt lite grötig och nollställd. Jag har önskat att få min hjärna tillbaka, för det har känts som om den försvunnit.

Det är en välkänd biverkning hos mig; min hjärna brukar leka kurragömma när jag provar en ny medicin. Bland annat lyckades jag igårkväll med att glömma att dra ur sladden när jag hade använt smörgåsgrillen, så att den stod och fräste alldeles tom i en kvart eller så efter att jag plockat ur smörgåsarna. Jag lyckades dessförinnan med att bränna mig lite lätt när jag skulle öppna grillen för att ta ut dem, vilket resulterade i att jag bände upp grillen med en lite större kraft än lämpligt, så att plastbiten som ska klämma ihop grillen lossnade och ramlade ner bakom skåpet som grillen står på. Typiskt.

Så upptäckte jag strax efter det att jag glömt att ta circadinen, men jag gick och la mig ändå strax före ett. Jag sov hyfsat och vaknade med en härlig känsla av att vara klar i skallen igen. Upp ur sängen och slå på datorn, ta Concerta, göra i ordning mackor och lägga i grillen, gräva fram plastbiten från platsen ovanpå elementet bakom skåpet i köket, trycka fast plastbiten och spänna ihop grillen, gå och sätta mig vid datorn, surfa en stund, tycka att det är tyst, surfa en stund till, gå ut i köket

– och upptäcka att jag glömde sätta i sladden.

Japp, min hjärna är tillbaka, och några underverk är inte att vänta sig. Det står i min journal att jag verkar se upp till min pappa väldigt mycket och försöker bli som honom, vilket är helt sant. Jag jobbar väldigt hårt på min tankspridd-professor-image. Det enda som saknas är en karriär och ett gubbigare yttre, och båda två är jag på god väg att skaffa mig. Bäst att jag skaffar en timer till smörgåsgrillen så att den inte står i vägen för livet nu när det äntligen har börjat.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Personligt and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Min hjärna är tillbaka – lika glömsk som alltid, mer Einstein än någonsin

  1. Vild Krukväxt says:

    Åh! Jag vill också bli tankspridd professor!

    Vad exakt arbetar din pappa med?

Leave a Reply