Psykiskt sjuk, bög, kastrerad och politiskt korrekt – den manliga feministens privilegier

Det händer att jag passerar som psykiskt frisk och det händer att jag passerar som psykiskt sjuk. Det händer att jag passerar som neurotyp och det händer att jag passerar som autist. Det händer att jag passerar som vit, och det händer att jag passerar som svart. Det händer att jag passerar som svensk, och det händer att jag passerar som invandrare. Det händer att jag passerar som kvinna, och det händer att jag passerar som man. Det händer att jag passerar som cisperson och det händer att jag passerar som transperson. Det händer att jag passerar som male-to-female, och det händer att jag passerar som female-to-male. Det händer att jag passerar som bög, men det är väldigt sällan det blir uppenbart att en person utgår ifrån att jag måste vara en heterosexuell man.

Jag har vant mig vid att aldrig vara helt säker på hur jag uppfattas. Förr tyckte jag att det var jobbigt att aldrig ha kontroll; att inte veta hur folk sorterade mig utifrån någonting jag sa eller så. Idag försöker jag att se det komiska i det. Framförallt försöker jag att njuta av den bekräftelse jag får.

“Immanuel, det spelar ingen roll hur fertil du är när du kör upp din kuk i en annan mans röv”

Som transkille med ett enormt penisavund blir jag lycklig av att höra sånt. Det är den typen av bekräftelser som jag älskar; när människor som vill förolämpa mig gör egentligen raka motsatsen.

På sistone har jag däremot börjat få kommentarer som jag är osäker på hur jag ska tolka. Det har hänt att nätollarna har kommit med gliringar som jag antar är tänkta att de ska få homofoben inom mig att vakna – alternativt att de insinuerar att jag är homofob. De pratar om att “en vacker dag får även du en talibankuk uppkörd i röven och en kniv imot strupen” och för ett tag sedan när jag gav exempel på hur man använder forskningsresultat för homofoba syften vände sig ollaren till en av de andra och skrev: “Om du är känslig för otäcka glidningar, vad tycker du då om IB’s absurda parallell med homosexualitet som sjukdom?”.

Nu råkar jag vara väldigt immun mot såna anspelningar. Jag går inte omkring och är livrädd för att bli våldtagen av män, och jag är inte det minsta rädd för att bli anklagad för att vara homofob. Detta är den icke-heterosexuellas privilegium. Jag går inte heller omkring och tar illa upp så fort någon kallar mig “sjuk”, “störd”, “idiot”, “nolla”, “pucko”, “psykiskt sjuk”, “galen” och så vidare. Det är den galnas privilegium att slippa vara tvungen att bevisa sin psykiska friskdom och manifestera den hela tiden. Jag har inget behov av att manifestera någon slags pseudoheterosexualitet eller psykisk friskdom, och det tar liksom udden av 99% av påhoppen.

Jag tänker på detta när jag läser Gustav Almestads fantastiska svar till Per Ström. Ökända antifeministen Ströms utspel handlade om att om man tillsätter en kvinna på en post tre gånger på raken så är det mansdiskriminering, men om man tillsätter en man tre gånger så är det bara för att de är kompetenta, och Gustav ger svar på tal. Tyvärr vet jag att om en kvinna hade skrivit samma text som Gustav så hade hon blivit avfärdad som manshatare, som en del av den statsfeministiska konspirationen och som ett bevis i sig på att kvinnor håller varandra om ryggen och tar över världen. Manliga feminister är ett större hot mot antifeminismen än vad kvinnliga feminister är – helt enkelt för att det inte går att avfärda män på samma sätt.

Sedan jag började skriva under med Immanuel Brändemo och inte bara trollhare händer det extremt sällan att jag anklagas för att vara manshatare; det händer bara när det är såna ollare som inte läser inlägget ens, utan bara kräker ur sig något. Ett av de manliga privilegierna är verkligen att kunna diskutera genusfrågor och jämställdhet utan att hela tiden få “manshatare” slängt i ansiktet. Å andra sidan får man höra att man är psykiskt sjuk, bög, kastrerad och politiskt korrekt – men det stämmer ju åtminstone på mig.

Jag gråter krokodiltårar över att Sarah Palin är utsatt för sexism. Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Genus, HBTQ, Internet, Sexism and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Psykiskt sjuk, bög, kastrerad och politiskt korrekt – den manliga feministens privilegier

 1. Mellanvärld says:

  “Ett av de manliga privilegierna är verkligen att kunna diskutera genusfrågor och jämställdhet utan att hela tiden få ”manshatare” slängt i ansiktet” 🙁

 2. Markus says:

  Gustav Almestad har ju noll koll. Ström har varken kritiserat Cecilia Malmström eller ifrågasatt hennes kompetens, tvärtom påpekar han vid ett flertal tillfällen att hon är ett utmärkt val. Det Ström kritiserar är diskussionerna och debattklimatet som föregick utnämningen – att det är en “princip att den svenska kommisionären ska vara en kvinna”.

  Ström är tämligen stringent i sin argumentation och han vänder sig bland annat emot att kön har blivit människans främsta attribut. Inte kompetens eller erfarenhet, utan könstillhörighet.

 3. anders says:

  Det är tydligen ingen skillnad mellan manliga och kvinnliga feminister, båda tar tydligen ytterst gärna på sig offerrollen vilket är extremt pinsamt. Nästan lika pinsamt är det att feminister i princip aldrig ser till bakomvarande (förklarande/oberoende) variabler som man måste inom all reliabel forskning. Istället utgår man från att könen är precis lika bra på allt och att alla skillnader beror på olika uppväxt, manligt förtryck etc. . Stenkorkat alltså! Turligt nog finns väldigt mycket experimentell forskning på området (alltså till skillnad från genusforskningen där man endast utgår ifrån att könet är konstruerat och så försöker man hitta exempel på detta, vilket också är stenkorkat eftersom man med detta tillvägagångssätt kan bevisa allt). Vad säger då resultaten inom den experimentella forskningen? Jo, t ex att testsoteronhalten i slående bemärkelse avgör t ex kvinnors resultat på olika test. Hög testosteronhalt= höga resultat i t ex visuospatial/logisk förmåga och lägre resultat i språklig förmåga. Så det handlar inte om en kvinna blir uppfostrad till kvinna eller inte utan istället handlar det nästan uteslutande om ärftliga faktorer och likadant är det för män. Så du Immanuel, du kan fortsätta att repetera vad tyckarna på genuskurser har berättat för dig likt en majorinett som man kan leda vart som helst eller så tar du del av forskningsresultat utförda av forskare som INTE utgått från att könet är konstruerat. Antingen fattar du vad inihelvete korkat det är att basera forskningen på ett antagande istället för att ha en neutral inställning till sina experiment och låta dessa avgöra ens resultat, eller så gör du inte det men då kommer sådana som jag att anse att du är lika korkad som de feminister du citerar.

  • Så intressant att du tillskriver mig en massa åsikter och erfarenheter jag inte har, som så ofta när det gäller antifeministers uppfattning om vad alla feminister är, gör och tycker. Eftersom du därmed plockar hem priset i tävlingen Veckans Antifeministiska Floskel tycker inte jag att jag har någon anledning att bemöta din kommentar.

 4. anders says:

  Markus: “Har du ens läst Ströms och Almestads debattartiklar?”

  Klart han inte har. Hela feministprylen bygger ju på att tycka saker hej vilt utan någon som helst anknytning till logiska resonemang eller reliabla forskningsresultat.

  Markus, du har helt rätt i att Ström gör sina analyser på ett stringent sätt. T ex hade han i sin bok letat de ställen i en rapport från läkemedelsverket (tror jag det var?) där utredarna funnit lika många områden inom vården där kvinnor respektive män var missgynnade. Hur publicerades rapporten av feministiska skribenter tro? Jo, de fokuserade enbart på de områden där kvinnorna var missgynnade. På samma sätt betade Ström av område efter område. Det är läskigt att sådana som Immanuel inte fattar att de har låtit sig luras av en rörelse som beter sig på samma sätt som fundamentalistiska sekter där sanningen inte duger utan allt förvrängs för att passa sektens syften. Och så undrar han varför folk blir förbannade. Problemet är att många män helt enkelt är idioter som endast häver ur sig fraser som bög eller liknande och då tror Immanuel att alla som kritiserar hans åsikter (dvs som han lärt sig på genuskurser) är att betrakta som Neanderthalare.

 5. Ella says:

  Vilka mystiska feminister du träffat Anders! Säkert hälften av människorna i min umgängeskrets kallar sig feminister, men ingen av dem har någonsin påstått att “könen är precis lika bra på allt och att alla skillnader beror på olika uppväxt, manligt förtryck etc.”

  • Samma här. Jag får ofta en känsla av att jag inte är feminist när jag pratar med antifeminister, eftersom deras definition av feminism är en helt annan än den feminism som jag och många andra har. Det kanske är vi som inbillar oss att vi är feminister? 😉

 6. Pingback: Manlighets är en tvångshandling « trollhare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *