Slicka fitta och suga kuk: Sexchock i kommunfullmäktige

För några veckor sedan var det en och annan som höjde på ögonbrynen när jag sa kuk och fitta under en föreläsning på Stadsbiblioteket i Gävle. Även om det aldrig var meningen att chockera tyckte jag att det var lite småroligt att människor tycker att de orden är olämpliga att uttala, men det var ingen som rasade mot mig. Jag hade frågat personalen innan om det var okej, tillochmed, och det var det. Höjda ögonbryn och en och annan “men vad är det hon säger!” från besökare – men inte en enda arg insändare i lokaltidningen vad jag har sett.

Jag har också fått en del kommentarer om min blogg från människor som visserligen gillar den men ändå tycker att jag har ett lite sexfixerat språk med grova ord. Nu råkar det vara så att jag har svårt att veta hur jag ska prata om kön, biologi och genus utan att dra upp just kukar och fittor; det har blivit det sätt som fungerar. Få människor förstår om jag skriver “biologiskt kön”, men många fler förstår “kuk och fitta”, och därför skriver jag de orden. De senaste dagarna har jag också fått en del kommentarer från någon som hävdar att jag inte alls kan chocka någon genom att säga kuk och fitta. Man kan inte könschocka det offentliga rummet, hävdar henom – men det gäller tydligen inte politiker som sitter i kommunfullmäktige.

Att hylla sexuell frigjordhet genom att säga att i Sverige kan man ”slicka fitta på morgonen och suga kuk på kvällen om man har lust” är över gränsen. Miljöpartisten Sofia Bothorp sexchockade tydligen övriga politiker när hon sa så. Politiker kan ju inte använda könsord i fullmäktige.

Vad jag är glad att jag inte är politiker utan försöker påverka samhället på andra sätt. Jag skulle inte kunna prata om sexuell frigjordhet utan att säga kuk och fitta. För visst är det så typiskt: Det är okej att slicka fitta och suga kuk – så länge man inte pratar om det. I politiska sammanhang har man nämligen sexpartners, men inte sex.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Politik, Relationer, Språk and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Slicka fitta och suga kuk: Sexchock i kommunfullmäktige

 1. Pelle says:

  Kan ju bero på att du redan är tillräckligt avvikande och udda där dumheter från dessa personer knappast är något att förvåna sig över men däremot hos en politiker vid ett möte som inte bedriver fjantblogg. 🙂

 2. Mattias Sigurdsson says:

  Personligen blev jag kraftigt glad över Sofia Bothorps befriande frispråkighet. Det kritikerna missar (väljer att missa…) är att hon talade frispråkigt i ett resonemang om just denna frispråkighet. Det är skillnad det, gentemot att gå och strö kukar och fittor omkring sig i sammanhang där såna inte hör hemma.

  Pelle: Om du väljer att dissa Immanuel, avstå från leendet. Åtminstone jag uppfattar det som en elakhet, och elak är du väl inte?

 3. Kalle Kanalj says:

  Jo, det är klart att det är skillnad på att säga kuk och fitta om man är ensam på skogspromenad eller står och talar i kommunfullmäktige. Jag förstår inte varför folk reagerar, när de hör eller ser ord som alla känner till sedan dagisåldern.

  Fjantblogg? Nja, varför det? Jag tycker att Du tar upp en rad väsentliga frågor. Avvikande, udda? Det är vi väl alla – i andras ögon.

  Det finns två fysiska kön, om än med några procents avvikelser. Kanske finns det 30-40 olika emotionella kön? Jag är kille, har en killes kropp och gillar killar. Jag trivs. Har aldrig ifrågasatt min identitet. Ingen annan heller!

  Du ifrågasätter Dig själv väldigt mycket. Sluta med det! Tyck om Dej själv. Tyck om andra. Tyck om livet!

  • Jag skulle säga att det finns drygt sex miljarder mentala kön, om man enbart räknar människor…

   Jag gillar att ifrågasätta, och då är det väldigt praktiskt att ifrågasätta sig själv med. Det är sån jag är 🙂

 4. p-o says:

  Dogma drogerna kan föra många människor över kanten. Det är beroendeframkallande att anse att vissa saker är snuskigt! Men vad kan egentligen vara mer snuskigt än att anse det ena eller andra vara för snuskigt att tala om?

  Typiskt religiös gravitation, där gud skapat allt, fittan kuken och stjärten är snuskiga. Man åker till himmelen efter döden och inte ner i kistan. Locket på. Likförbannat så finns det väl knappast något så oheligt som alla heliga krig. inte något så dödligt som när trosuppfattningarna krigar mot varandra. Riktigt sloggy blir det. Att skriva om det så många tänker på kortsluter ju delar av anspelningsindustrin och välsignat vare det. I kukens fittans och det heliga arslets namn. Livet.

Leave a Reply