Smaka på solnedgången och lukta på månen

Den senaste veckan har jag ignorerat Dennis och hans mamma två gånger när jag mött dem på stan, och idag fick de mig nästan att tappa kameran i vattnet. Anledningen heter mina nya hörlurar. De är nästan FÖR bra, eftersom de stänger ute ljud väldigt effektivt så jag går helt i min egen lilla värld. Idag hade jag dessutom kameran med mig, vilket betyder att jag bara lägger märke till ljus, former och färger, och inte alls är inställd på att möta människor.

Så jag stod på en bro över Kanalen och försökte hålla kameran stilla för att fånga träden och gatlyktornas speglingar i vattnet. Jag stödde armarna mot broräcket, men det var ändå inte så stabilt att bilderna blev skarpa. Hursomhelst var jag helt koncentrerad på fotograferandet när jag tittade upp – och upptäckte två mörka skuggor som hade smugit upp alldeles bredvid mig. Jag var nära att tappa kameran av pur förvåning, men som tur var hade jag remmen om halsen.

Trevligt var det, men jag fick såklart en påminnelse om att jag inte är särskilt kontaktbar när jag gömmer mig bakom både hörlurar och lins. Jag har inga problem med att gå över gator och väja för cyklister och liknande, för jag har utvecklat strategier för sånt ända sedan jag gick i gymnasiet och brukade promenera ett par kilometer varje eftermiddag samtidigt som jag läste en bok. Det är bara när det dyker upp människor som jag blir helt tagen på sängen.

Jag älskar att gå runt i min egen lilla värld, och även om jag blir glad av att träffa Dennis och hans mamma så vill jag inte heller gå miste om att smaka på solnedgången och lukta på månen. Jag vill helst kunna göra både och. Jag vet att jag är ouppmärksam – men det är för att jag ser så många saker som andra människor förmodligen missar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, NPF, Personligt, Psykologi, Social inkompetens and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Smaka på solnedgången och lukta på månen

 1. Mellanvärld says:

  “smaka på solnedgången och lukta på månen” borde du inte taggat med “synestesi”?

  (Såg du någon varulv? 😉 )

 2. Härligt inlägg, fattar precis 🙂

  Kramelikram

 3. Elin I. says:

  Jag funderade också på om det här skulle ha någonting med synestesi att göra, men det kanske bara var den poetiska ådran som bultade till? =)

 4. Tuss says:

  jättefina bilder, du har verkligen blick för det där!

Leave a Reply