Inga piller i världen ska få komma mellan mig och mina drömmar

En halv tablett CircadinCircadin sägs vara extra bra mot sömnproblem eftersom den innehåller melatonin; ett ämne som kroppen producerar själv. Den skapar ingen drogad sömn, utan bara en naturlig balans av det ämne man har brist på och som är det som skapar en välfungerande dygnsrytm. Sägs det. Tabletten är ungefär fyra-fem millimeter i diameter, rund och trind och utan skåra. Det är inte tänkt att man ska dela dem, men det föreslog min läkare att jag skulle göra, eftersom en hel tablett var för mycket.

Circadin 2 mg delad i två delar blir ett enda milligram i en pyttebit. Ändå sover jag i tolv timmar, utan att knappt kunna öppna ögonen eller röra mig när klockan ringer tre gånger. Hela dagen idag kommer jag att vara avtrubbad och korkad. Det är så jag blir av ett enda milligram melatonin extra. Natten till igår låg jag vaken i fyra-fem timmar, och natten innan det i sju timmar. Inatt somnade jag nästan omedelbart, men det gör inte att det fungerar bättre. Ett halvt fjuttpiller med kroppsegna hormoner knockar mig totalt, och det är alldeles för litet för att ens försöka dela i fjärdedelar.

Circadin får bli min nödlösning till de nätter då jag verkligen behöver sova ut. Att ta det varje natt innebär att jag förlorar halva dygnet i en sömn som knappt innehåller några drömmar alls. Drömmarna är det jag hämtar min kraft ifrån; det som sätter guldkant på tillvaron och får mig att älska livet. Det finns ingen mening med att sova om jag inte får drömma, och inga piller i världen ska få komma mellan mig och mina drömmar. Så är det bara.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Personligt, Psykologi and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Inga piller i världen ska få komma mellan mig och mina drömmar

 1. Mellanvärld says:

  “…utan att knappt kunna öppna ögonen eller röra mig när klockan ringer tre gånger”
  *brrr*

  “…sömn som knappt innehåller några drömmar alls” 🙁

 2. MiaM says:

  Det kanske är så att det skulle funka bättre för dig med “hela dosen med en gång”-piller istället för depåpiller?

  Jag vet inte om det finns “hela dosen på en gång”-piller att få tag på ens…

  Tråd som diskuterar detta:
  http://www.aspergerforum.se/melatonin-5-mg-licens-kontra-circadin-2mg-t6213.html

 3. Linn says:

  Men kan det inte vara så att effekten bara blev så kraftig för att du inte sovit nätterna innan?

  • Den här gången har jag sovit rätt hyfsat innan, det tog bara väldigt lång tid att somna. Och jag kände verkligen av att kroppen liksom sa ifrån när jag vaknade, som den bara gör när jag tex. har social baksmälla av tredje graden.

 4. Mazon says:

  när tar du tabletten?
  du kan testa att ta den ett par timmar tidigare på kvällen så slipper du bli så “bakis” dagen efter.

  det funkar utmärkt på mig. dock tar jag lite andra piller. men har gjort så med alla, eftersom man inte somnar med en gång och dessutom så är man ju en zombie dagen efter.

  blä

  ps. om du nu inte slutat ta dessa piller nu när jag skriver då 😛

Leave a Reply