Dyskalkyli och dålig tidsuppfattning – ett recept för effektivitet

Det finns nackdelar med att ha dålig tidsuppfattning och dessutom tydliga drag av dyskalkyli, men ibland finns det riktigt bra saker med det också – som idag.

Jag satt och nojade mig över allt jag måste fixa nästa vecka: Imorgon är det bara två veckor kvar till julafton och jag har inte gjort någonting. Inga julklappar är fixade, inga julkort är pysslade, ingenting är städat, pyntat, tvättat… Stress stress stress.

Då tittar jag lite närmare i kalendern och upptäcker att det inte alls är den nionde. Det är bara den sjätte december. Helt plötsligt förstår jag varför det bara såldes bröd som var bakat den fjärde när jag var och handlade igår. Visserligen var det lördagseftermiddag, men att sälja bröd som är fyra dagar gammalt?!

Brödet var alltså bara en dag gammalt, men jag har gått i flera dagar med en inre kalender som visar tre dagar fel. Jag har alltså misstagit 2 för 5, 4 för 7 och 6 för 9, som jag brukar. Det händer ganska ofta, och nu har jag äntligen fattat vart tiden har tagit vägen: Det var bara jag som gått händelserna i förväg.

Jag har plötsligt fått tre bonusdagar; hela 72 timmar mer än vad jag hade förväntat mig. Jag ligger inte bara i fas med planeringen – jag är tillochmed lite före schemat. Min allmänna förvirring inför siffror och tid gör mig ibland väldigt effektiv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in NPF, Personligt and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Dyskalkyli och dålig tidsuppfattning – ett recept för effektivitet

  1. olatidman says:

    ha en trevlig andra advent

Leave a Reply