Heterosexuell hånar äktenskapet på eBay

Frustrationen över att New York röstade ner könsneutrala äktenskap fick komikern Jamie Frevele att ta till drastiska åtgärder. Hon är själv heterosexuell cisperson* och har därmed rätt att gifta sig – men det vill hon inte, och hon är antagligen less på att få höra att samkönade äktenskap skulle vara ett hot mot heterosexuella. Därför säljer hon sin rätt att ingå äktenskap på eBay. Hon skriver:

“Lägg ett bud nu och du kan få mitt överlägset underbara privilegium och juridiska rättighet att gifta dig hur många gånger som helst på en klassisk plats som den på bilden [bild på typiskt “Wedding Chapel” i Las Vegas]. Du behöver inte känna personen, du behöver inte tycka om henom, behöver du inte tänka igenom ditt beslut att gifta sig eller något – du kan bara göra det! Eftersom du kan! Kom igen, det är coolt att gifta sig, och tänk på de bilder du sedan måste visa folk som tycker att hen inte är bra för dig – som de säkert har rätt i! Men, gud förbjude, du får INTE gifta dig med någon av samma kön eftersom det skulle vara ett hån mot äktenskapet som institution.”

Jamie Freveles äktenskapsrätt på eBay

Jamie Freveles äktenskapsrätt på eBay

Efter en vecka ligger budgivningen på $265, och pengarna kommer att gå till The Point Foundation, som stöttar studenter som blir diskriminerade på grund av sin sexuella läggning, sin könsidentitet eller sitt könsuttryck.

Det här bevisar min teori om att även heterosexuella kan vara väldigt duktiga på att håna äktenskapet som institution – och sånt vill jag gärna se mer av.

***

*) Cisperson=icke-transperson.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, HBTQ, HBTQ-juridik, Könsneutrala äktenskap, Regnbågsidoler and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Heterosexuell hånar äktenskapet på eBay

  1. Shämoy says:

    Ja! Jag vill också sälja min rätt att gifta mig. Om det bara skulle finnas ett antal “giftasplatser” som man kunde köpa och sälja så skulle äktenskapet bli värt något igen.

  2. dean says:

    🙂 jag säljer också min giftasrätt om jag kan. slipper man ens diskutera saken, det är bara att säga “tyvärr, jag kan inte gifta mig för jag har sålt min rätt, så vi släpper det va”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *