Mina grannar kanske tror att jag har ett sexliv

När jag inte kan sova brukar jag runka. Alltså: Det var det ordet jag kom på när jag var relativt liten, innan jag visste vad det betydde, och det jag syftar på är något så osexigt som att ligga och gunga fram och tillbaka för att lugna mig själv.

Jag sover alltid på sidan, och när jag runkar vrider jag överkroppen uppåt medan underkroppen ligger kvar på sidan. Den övre axeln närmar sig alltså madrassen, så att jag nästan ligger på rygg, innan jag vänder tillbaka. Så håller jag på, fram och tillbaka. Ibland går det fort, ibland långsamt, men jag brukar hålla på några minuter och i en jämn takt. Efter en stund blir man lagom yr, och då kommer man ner lite i varv och har lite lättare att somna.

För det mesta brukar jag försöka vara så tyst som möjligt för att inte störa grannarna. Det är lättare sagt än gjort när man har ett bolltäcke som prasslar, och dessutom har jag numera bokhyllor på var sin sida av sängen som står med ryggen mot för att skapa en kojkänsla. Det är mysigt, men när bolltäcket slår emot dem ekar det lite.

Jag har ägnat en alldeles för stor del av mitt liv åt att skämmas för mina tics och stim och allt annat, så det var inte bara av hänsyn jag försökte vara så tyst jag kunde när jag höll på inatt. Jag undrade vad grannarna skulle tro om de visste vad jag höll på med – tills jag insåg att ifall de hör så tror de nog bara att jag har sex. Det kan jag leva med.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

This entry was posted in Kroppstankar, Personligt and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Mina grannar kanske tror att jag har ett sexliv

 1. Tristessa says:

  hahaa, visste inte att det fanns fler nattrullare..ehum..runkare..

  • Då är vi två 😉

   Jo, jag har hört någon annan berätta det också. Det är typiskt aspiebeteende att göra sånt tex. när man är stressad, men just i situationen när man ska sova har jag nog aldrig hört någon annan säga det.

 2. degbunke says:

  Runka betyder ju faktiskt “att vicka fram och tillbaka”. Finns ju i det gamla ordet sumprunkare, som var ett yrke där man gick och vickade på sumpar för att fiskarna inuti skulle få färskt vatten och hållas vid liv tills de såldes på marknaden. (En sump är en sorts låda med små hål i för vattengenomströmningen.) Så du är inte alls fel ute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *