Jag behöver inga säkerhetsnålar längre, för jag går inte sönder lika lätt

Vissa saker hör inte hemma i min necessär längre. Bindor är en sak; de har jag plockat bort för länge sedan. Idag hittade jag asken med säkerhetsnålar, och det var med en lättad suck jag kunde ställa den åt sidan.

Säkerhetsnålar i en ask

Säkerhetsnålar? Ja, det har också med Tant Röd att göra. Det händer nämligen att tryckknapparna på tygbindorna lossnar om man är oförsiktig, och en av dem for redan första gången och gick inte att pilla tillbaka. Jag var för lat för att sätta fast en ny knapp, så jag började köra med säkerhetsnålar. Sedan när jag började prova att linda brösten med bandagelindor hade jag redan rutin på att bära med mig säkerhetsnålar överallt, och även efter att jag gick över till en färdigsydd binder har det visat sig vara praktiskt. Nu för någon vecka sedan, till exempel, hade min binder spruckit oroväckande mycket i sidsömmen, så jag fusklagade den med säkerhetsnålar.

Jag har inte mens längre, och lindornas tid är förbi. Snart är mina binders inte bara utnötta utan även umbärliga. Efter två och ett halvt år är de verkligen välslitna, men jag hoppas på en tid hos kirurgen för konsultation i januari eller februari. Efter det hoppas jag att det inte dröjer alltför länge innan det är dags för själva operationen som ska ge mig en plattare bröstkorg. Tills dess håller jag ihop mina binders med säkerhetsnålar, och mig själv med medveten närvaro.

Nu när jag kommit såhär långt klarar jag faktiskt av det: Jag kan se nuet i vitögat utan att deppa ihop. Igår sa jag till Minou att jag lever min dröm, och det är sant. Jag behöver inga säkerhetsnålar i väskan längre, för jag går inte sönder lika lätt som innan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Hormonbehandling, Kirurgi, Puberteten, Transbilder, Transitionsdagbok, TS-utredningen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply