Sex månader på testosteron: Hormonrubbat och helrätt

Det börjar dra ihop sig lite smått inför testosteronspruta nummer tre, och därmed också inför provtagningen som hör till. När jag såg blodprovsremissen som damp ner i brevinkastet för nästan två veckor sedan blev jag lite förvånad över att det bara fanns tre kryss på den. Östradiol, testosteron och SHGB, det var allt. Skulle de bara testa de sakerna, fast det bara var tredje dosen, det gått ett halvår sedan den första, och jag dessutom visat mig vara känslig för testosteron?

Jag litade ändå på att doktorn visste vad han gjorde – tur då att han själv måste ha upptäckt misstaget. Nu när jag gick igenom posten som kommit under julen låg det nämligen ett nytt brev från honom i högen. Samma instruktion som i det första brevet: “i samband med Nebidoinjektion”, men den här gången är det totalt sexton olika saker de ska testa. Samma som inför andra sprutan alltså.

Torsdag nästa vecka blir det av: För tredje gången ska jag få manlighetsdroppar uppsprutade i rumpan. Första gången ledde det till svettstank och varulvspäls, andra gången till målbrott och menopaus. Vad det blir den här gången vet jag inte, men eftersom jag ska få en mindre dos och efter ett längre intervall så hoppas jag att jag slipper sömnlösheten, kåtslaget och acneexplosionen som min kropp inte riktigt återhämtat sig från sedan september. Däremot har jag inget emot att testosteronet i stort sett utplånat min förmåga att självömka.

Det är idag ett halvår sedan jag började med testosteron, och jag borde skriva någon slags sammanfattning av vad det inneburit hittills. Man kan sammanfatta det med tre ord: Hormonrubbat och helrätt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Hormonbehandling, Puberteten, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Sex månader på testosteron: Hormonrubbat och helrätt

  1. Pingback: Gravidcravings med min inre grottmänniska « trollhare

  2. Pingback: Immanuel vs. Tant Röd: Dags att kalla in exorcisten « trollhare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *