Egentligen är du bara bög för att du är rädd för fittor

Dennis, min bästa vän och dessutom fjollighetsguru, är en cisperson (han är alltså en kukfödd kille i killkläder, ingen transperson) som har vissa intressen, förebilder och egenskaper som folk räknar som kvinnliga – och dessutom är han bög. Det räcker tydligen för att folk ska attackera honom och projicera sin transfobi och sitt kvinnoförakt på honom. I början av vår vänskap var jag lite avundsjuk eftersom han verkade kunna vara hur feminin som helst utan att få sin könsidentitet ifrågasatt, men det visade sig inte riktigt stämma. Det händer nämligen att folk skriver till honom att han är “transa”, och får det att låta som en anklagelse, och allt möjligt annat.

Så hur gör då jag, som själv faktiskt är transperson, för att stötta Dennis? Det är inte särskilt svårt. Dennis tar inte åt sig när folk attackerar honom för att han är bög eller tjejig. Då skrattar han bara åt det, och visar mig: “Kolla här! De kallar mig för transa! Haha!”. Därför kan även jag passa på att håna honom lite då och då. Heterohån, kallar jag det, eftersom ifall han vore tjej så skulle han vara stereotypt heterosexuell. Han skulle tillochmed ha den fittskräck som många fittfödda tjejer verkar ha, bara lite starkare.

Jag driver med honom för att han är min vän, och för att jag vet att han förstår och inte tar illa upp – och för att få distans till min egen, internaliserade transfobi. För den som sa det, hen var det.

Chatt med Dennis pojkvän, jag skriver:

– Det är något jag måste berätta… Dennis… Han är bög.
– Va?! Nej!
– Jo, det är sant!
– Är Dennis kille?!

Chatt med Dennis, som skriver till mig:

– Säg åt mig att sluta bita på naglarna!
– Dennis, sluta bita på naglarna, annars kommer jag och ger dig smisk! Eller ännu värre: Jag skickar bilder på fittor
– Hahahaha! Bläääääääääää *mår illa*
– Ja, sluta nu! Det är nog det mest effektiva att hota dig med.
– Ja!
– Min lilla fittofob. Du är som en femåring: “Inga tjejbaciller!” Egentligen är du bara bög för att du är rädd för fittor.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Genus, HBTQ, Internet, Regnbågsidoler, Relationer, Sexism and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Egentligen är du bara bög för att du är rädd för fittor

 1. Leo Carlsson says:

  Tack för ett underbart skratt såhär på kvällen! <3

 2. Mellanvärld says:

  fittskräck?

 3. vegangeekgirl says:

  Åh är det så det hänger ihop, jo förstås Vagina Dentata och tocke sånt man kan hitta på nätet kan jag förstå om det är skrämmande 😉
  Fast har då lesbiska “kukskräck” och om man är asexuell som jag är man då rädd för både och eller vänta det var visst något om man inte hittat den “rätte” och fick man bara tag i en “riktig man” skulle det lösa sig eller nåt sånt?

  Jag skulle avslutat med att vad hamnar då de som är bisexuella men blev för förvirrad av att rada upp diverse fördomar och försöka få dem att gå ihop.

 4. Åsa says:

  Ja, fittor är faktiskt rätt äckliga.

 5. pärlbesatt says:

  Fittor äckliga?? Tala för dig själv skulle jag vilja säga till den som sa’t. Min murva är då fan inte äcklig och det är himla synd att säga så om nåt som halva mänskligheten går omkring med.

  Lika synd att säga att kukar är fula, som man hör ibland. Fast kanske ändå lite syndare att säga om muffar, för de är inte lika upphöjda i t ex konsten.

  Pärlbesatt, som bland annat gör muffar i pärlor, vilket kan ses om man klickar på mitt nick, antar jag.

 6. Åsa says:

  Jag har varit kär i både tjejer och killar, men skulle jag blir det i en tjej igen och vi skulle inleda något slags förhållande, skulle det bli sexfritt. Garanterat. Eller ja, hon skulle kunna få hålla på med min fitta, då. Om hon gillade det. Fittor är inbyggda och instängda, så ofräscht! Klarar knappt av min egen 😉

 7. Pingback: Egentligen är du bara bög för att du är rädd för fittor – Del II « trollhare

 8. pärlbesatt says:

  Har ingen aning om hur jag skulle ställa mig till nån annans murva eftersom jag inte är lesbisk, men min egen gillar jag att ha iaf. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *