Konsten att inte tämja sin ADHD

Någon frågade i ett forum hur man gör för att “bemästra sin ADHD”, så jag gjorde ett försök att förklara hur jag har lagt upp min plan för att lära mig att hantera det:

“Jag ser min ADHD som en naturkraft, och misstaget många gör är att de får för sig att den måste tämjas. De fattar inte att den dör då. Det jag måste göra är att istället för att försöka simma mot strömmen lära mig att surfa på ytan, att istället för att fly undan skogsbranden springa rätt igenom den så att jag hittar den säkra marken på andra sidan, och att istället för att klättra uppför bergväggar utan säkerhetslinor antingen skaffa mig såna, eller lära mig att jag inte behöver klättra bara för att berget står framför mig och provocerar.”

Det vore lögn att påstå att jag har fått ordning på livet, men jag är på god väg. Att surfa på ytan och att springa genom elden har jag tränat på i många år. Nästa stora utmaning är att försöka komma på vad jag ska göra med alla dessa bergväggar.

Jag vet att jag inte kan klättra uppför alla bergväggar som finns, utan isåfall måste välja ut några få eller kanske bara en enda. Jag vet också att varje gång jag försökt har jag ramlat ner, och ibland slagit mig rejält. Men jag vet också att jag vill åtminstone någon gång i mitt liv ha klättrat hela vägen upp, bara för att få känna att det faktiskt finns någonting som jag klarar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

This entry was posted in Funkis, NPF, NPF-hantering, Överlevnadshandbok, Personligt, Psykologi, Social fobi, Social inkompetens and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Konsten att inte tämja sin ADHD

  1. Mellanvärld says:

    bergväggar?

  2. Ditt citat berör mig oerhört Immanuel. Jag vill inte kommentera ytterligare, men undrar om jag får publicera det hos mig? Självklart kommer jag att ange källan.

    kram!

  3. Pingback: Immanuel Brändemo om ADHD – I just love this man ! « ~ WITCHBITCH ~ Birgitta Alvskogen

Leave a Reply