200 dagar på testosteron – Skäggväxt och tappade handdukar

Immanuels skägg

Det har gått 200 dagar sedan jag började med testosteron idag. Jag kan inte fatta det. Å ena sidan känns det som om det var igår, å andra sidan minns jag knappt hur det var innan dess. Jag minns att jag mådde väldigt dåligt, att jag inte klarade av att se min egen spegelbild när jag klev ur duschen, och att jag hatade att ha mens – men de känslorna har i stort sett försvunnit. Blomma Bladsdotter beskrev att hennes könsdyfori hade förvandlats till könseufori efter könskorrigeringen. När jag hörde henne berätta det hoppades jag att jag skulle få uppleva samma sak. Jag är inte riktigt där än, men jag förstår verkligen vad hon menar.

Förut när jag har haft mina fåfänga stunder och retuscherat bilder innan jag lagt upp dem i bloggen, var det oftast för att de var för oskarpa, för att min hud hade en konstig färg och för att jag hade mjäll och fnasig näsa. Idag var första gången sedan jag kom i puberteten som jag har fått släta ut näsan, för fnasigheten är tillbaka. Däremot hade jag aldrig plockat bort en finne förut, men det har jag lärt mig nu. Däremot inbillar jag mig att jag har lite färre finnar än vad jag hade efter andra sprutan. Min kropps reaktioner är mindre chockartade såhär en dryg vecka efter den tredje, utan påminner mest om hur jag reagerade efter den första.

Immanuel framifrån

Däremot har jag varit tvungen att byta vanor. Förut har jag alltid svept handduken runt midjan när jag kommer ut ur duschen, utan att tänka på det. Det fungerar inte längre; handduken ramlar ner så fort jag rör mig. Jag vet inte varför, för skillnaden i omkrets mellan höfter och midja har bara minskat med två centimeter, men det kanske är tillräckligt. Nuförtiden får jag istället svepa handduken lite högre upp, och sedan ta på mig morgonrocken och knyta skärpet. Jag har också upptäckt att kläderna sitter bättre, eftersom brösten har blivit mindre. Bröstvårtorna måste ha förflyttats säkert fem centimeter högre upp, och fastän måttet under bröstkorgen idag är detsamma som när jag började, så har måttet över brösten minskat med 10,5 cm.

Immanuel i profil

Lägg därtill att min röst börjar mörkna mer och mer ju längre jag kommer i målbrottet, att jag slipper mens, att jag har mindre problem med torr hud och att jag har börjat få någon slags skäggväxt. Jag har inte rakat mig sedan julafton, så det är tre veckors skäggstubb på bilderna. Jag har märkt att jag trivs ganska bra med att vara lite orakad, eftersom jag inbillar mig att jag har lättare att passera som kille då.

På det hela är jag väldigt nöjd med min pubertet såhär långt. Lite finnar är ett väldigt lågt pris att betala för att äntligen känna att jag lever.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Hormonbehandling, Puberteten, Transbilder, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to 200 dagar på testosteron – Skäggväxt och tappade handdukar

 1. Ylva says:

  Roligt att höra att du är så nöjd när du äntligen har fått det du har längtat efter så länge. Jag har tänkt på det där med att passera men inte göra avkall på sig själv. Jag har insett att vad en person luktar spelar stor roll. Ett rakvatten eller en deoderant med en manlig doft får mig genast att tro att personen jag möter är man, i alla fall om jag i övrigt är tveksam. Hur stor roll spelar dofter för andra? Är det bara jag som lägger så här stor vikt vid doft eller är det vanligt?

  • Jag har också funderat över det, för jag har hört att det är väldigt viktigt, fast att det är sånt som sker undermedvetet. Mitt eget luktsinne fungerar ju rätt konstigt, och dessutom har jag svårt att veta vad som är “herrdoft” och “damdoft”, så jag skulle nog iaf inte kunna gå på det. Själv kör jag mest med parfymfria produkter, eller såna som luktar väldigt lite, eftersom jag är överkänslig.

 2. Pingback: Finnar förorsakar fullkornsfitta « trollhare

 3. Malin says:

  Du börjar se ut som en snygg kille. 🙂

 4. pärlbesatt says:

  Men, du blir ju bara snyggare för varje kort du tar!! Wow! (Jag älskar mörkt hår och ljusa ögon..). Och återigen så slås jag av att jag alltid tänkt på dig som kille, inte som tjejfödd kille.

 5. dean says:

  är det för mycket om jag OCKSÅ påpekar att du är riktigt snygg? 🙂

 6. Pingback: Frusenhet är för fjollor – som jag « trollhare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *