Välkommen till mitt overkliga köksbord, Göran Hägglund

Hej, Göran Hägglund.

Jag vet att du gillar köksbord, så jag tänkte visa dig mitt. Det är visserligen inget riktigt köksbord, för det står inte i köket utan i vardagsrummet. Mitt kök är nämligen så litet att det inte ryms något bord där. Så kan det vara för en del.

Skäggig och finnig Immanuel

Immanuel

Mitt köksbord är i trä och hålls ihop med träpluggar istället för spikar. Bordet är från 1917, och på den tiden var metallspikar dyrare än den arbetstid som gick åt till att tälja till en träplugg och bila (tror jag det heter) ett lämpligt hål. Jag är inte snickare, men min morfar var, och köksbordet kommer från hans barndomshem. Om du kommer hit kan du få se det. Jag lovar att röja av det innan, så vi kan sitta där. Just nu ser det däremot lite kaotiskt ut. Det gör det i hela min lägenhet, förresten, och jag hoppas att du inte är allergisk mot damm. Det har jag för vana att fråga folk som kommer, för att de inte ska bli chockade av att se hur jag bor.

Köksbord i trä, med träplugg istället för spik

Så vad gör jag vid mitt köksbord då? Inte mycket. Jag sitter oftare vid datorn, eller i soffan. Jag diskuterar gärna genuspolitik, men tittar aldrig på tv. Inte heller diskuterar vi livspusslet, så jag är antagligen kulturelitist. Högskoleutbildning har jag ju också, inom något så overkligt som engelska och historia. Däremot pratar vi mycket om hur jag ska få livet att fungera. “Vi” är jag och mina boendestödjare från kommunen. Jag är inte bara kulturelitist, jag är psykfall också. Ensamstående psykfall har inget livspussel, vi har bara en vardag som aldrig går ihop.

Det ostädade skrivbordet

Mitt overkliga arbetsrum

Jag skulle gärna diskutera livspussel och kulturelitism med dig, men ännu hellre sjukvårdspolitik. Jag skulle vilja diskutera stödet till personer med neuropsykiatriska funktionshinder (till exempel ADHD och Aspergers syndrom), sjukförsäkringarna, tvångskastreringarna… Ja, just ja. Jag vet inte om du minns lagförslag SOU 2007:16? Det är snart tre år sedan det förslaget lades fram, men det står bland annat att man måste skärpa lagen: Det räcker inte längre att kräva att folk ska gå med på att sterilisera sig för att få vård, utan staten ska ha rätt att kräva att människor kastreras. Jag undrar om du har glömt det, eftersom det inte har hänt någonting sedan dess. Fast det förstås, det handlar ju om transsexuella och intersexuella. Personer som genomgår en könskorrigering måste finna sig i lagar som om de gällde någon annan grupp funktionshindrade skulle utlösa ett ramaskri.

Jag råkar vara både kulturelitist, psykfall, bokstavsvuxen och transsexuell, så vi får säkert mycket att prata om. Du kanske har förstått att jag inte tänker rösta på Kristdemokraterna; det är inte direkt någon hemlighet. Ändå är du väldigt välkommen hem till mig, fast du inte lär kunna ragga några nya röster. Jag skulle bara väldigt gärna sätta mig och prata med dig, för att förstå hur du tänker. Var inte rädd, jag är inte så farlig som jag låter. Jag må vara overklig, men jag är i alla fall mänsklig.

Välkommen!

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Funkis, Funkispolitik, Genus, HBTQ, HBTQ-juridik, Internet, Intersexualism, Könstillhörighetslagen, NPF, NPF-vård, Personligt, Politik, Psykiatri, Sexism and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Välkommen till mitt overkliga köksbord, Göran Hägglund

 1. robertalmgren says:

  Klockrent!

  Om Göran Hägglund besökte mitt också högst verkliga köksbord skulle jag bland annat fråga honom hur Jesus budskap mot girighet och för givmildhet går ihop med alliansens arbetslinje och nedskärningar för de svagaste i samhället.

  Jag skulle fråga hur man lyckas jämka ihop en nedsättande syn på människor med en annan sexuell läggning, mot ensamstående föräldrar osv med Jesus ord om att inte döma andra och att behandla andra som man själv vill bli behandlad. Anser Hägglund verkligen att han har rätt att kasta första stenen?

  Om Hägglund tror på sin egen religion så borde han veta att sannolikheten för honom att träda in i himmelriket just nu är lika stor som “för en kamel att träda in genom ett nålsöga”. Men oroa dig inte, Jesus tror nämligen även på förlåtelse, så Göran lämna Kd, gör som Jesus och börja umgås med “syndarna” i samhället istället och minns Jesus ord “de första ska bli de sista, och de sista skall bli de första”

  Om Hägglund eller någon annan kristdemokrat vill diskutera teologi och berätta hur fel jag har så kan dom gärna titta in på min blogg http://nuovatradizione.wordpress.com/ och lämna en kommentar.

  Namaste!

 2. robertalmgren says:

  Det är förvisso sant 🙂

 3. Jah Hollis says:

  Ditt arbetsrum ser rätt välstädat ut jämfört med mitt vardagsrum. 🙂

 4. Linn says:

  Jag har problem med att hitta rätt papper bland alla högar jag har, det går ofta månader mellan tillfällena då jag städar basrummet, jag tvättar så sällan som det bara går, mina boendestödjare diskar och dammsugar åt mig och golvet har inte våttorkats sedan i somras. ÄNDÅ säger mina boendestödjare och mitt personliga ombud att jag håller bättre ordning än nästan alla andra klienter de har. Jag vet inte vad det säger egentligen.

  • Oj… Fast det är en skillnad mellan att hålla ordning och att ha det rent. Och jag vet inte när jag våttorkade alla golv senast, det var nog något år sedan…

   • Linn says:

    Jag tror att det faktumet att jag inte har så mycket grejer får det att se mindre stökigt ut. Och det blir mindre dammigt då också.

 5. Pingback: Tips för att undvika röstfiskande politiker « Fi Västra Götaland

 6. Pingback: Hur man undviker röstfiskande politiker « Fi Västra Götaland

 7. Tobias says:

  Jag kunde halla med Hagglund att politikerna och dom som menar att dom vet lite battre an andra inte alltid ar de basta att ta besluten.

  Men jag tror iofs inte Goran Hagglund heller ar det. Jag tror att folk skulle ma battre av nar politiker inte pillar i personers privatliv. Sa som nar det galler att tvinga fram en “rattvis” uppdelning av foraldrapenningen, konskvotering med mera som vansterfolk gillar att underminera manniskor med.

  Jag tycker inte heller att politiker ska bestamma vem som ska fa gifta sig, och vem som inte far det.

  Jag antar att jag ocksa ar kulturelitist eftersom jag har en massa asikter. Men verklighetens folk som han kallar det later lite val normativt. Ska allt verkligen anpassas efter dom som ar normala? Jag tycker det luktar demokratiskt feltank. Man maste skydda minoriteter fran majoritetens tyranni.

  Sant har ar ju alltid innehallslost skitsnack och det var darfor det aldrig fick nagotsomhelst faste i media. Vilket ar konstigt eftersom sa mycket annat skit fastnar i medias fiskenat…

 8. Paul Stjernberg says:

  Det hade kunnat gå hem i USA, men inte här i Sverige. Trots att vi är så amerikaniserade så finns det trots allt skillnader.

 9. Pingback: En inbjudan till @goranhagglund och hans köksbord | trollhare

Leave a Reply