Regeringskanslister porrsurfar på jobbet

– tycker att nätintegritet är ute. Vill FRA läsa mina mail, får de finna sig i att läsa bloggar om könshår också.

– Då får du nog slänga in några ord som fastnar i deras finmaskiga nät.

– Det enda inlägg FRA har läst är “Karl för sitt kukkomplex”, men alla försvarsservrar läser massor om kukar och fittor…

– Jag som trodde det var Afganistan, talibaner, sprängmedel och terrorister som fick FRA att reagera…*besviken*

– Nej, FRA är bara ute efter könsorgan, tror jag.

– Plötsligt fick jag en helt ny förståelse för ordet nätintegritet 🙂

Bakgrunden till tweetsen mellan mig och Karibien var såklart mitt blogginlägg om fullkornsfittan. Jag var lite sådär “men har jag inte gått över gränsen nu? Varför har jag aldrig den där integriteten och de där spärrarna som andra människor verkar ha?”. Visst har jag spärrar och integritet, men de handlar aldrig om sånt som de förväntas handla om. Mina spärrar är främst till för att skydda människor i min omgivning från att bli uthängda, och min integritet handlar mest om att försöka undvika missförstånd.

Att FRA läst Karl för sitt kukkomplex är helt sant, men nu ser jag också att de har läst Webcam, webcam, vid datorn där, säg mig om jag tillräckligt manlig är. I övrigt är de träffar som min blogg får från olika myndigheters IP-adresser är av tre slag:

 • Myndigheter som Försäkringskassan, Skatteverket och Domstolsverket läser inlägg som är relaterade till deras verksamhet: Om utförsäkringar, namnlagen och lagar och brott i allmänhet.
 • Myndighetspersoner från olika ställen slösurfar från jobbdatorn och läser för skojs skull, oftast banala och personliga inlägg.
 • Institutioner som Försvarets Materielverk, Försvarsstaben och liknande läser inlägg med sexanspelningar i rubriken.

Men min egen sida på Creeper är inte så avslöjande ändå. Det bekräftar inte så mycket som jag inte redan visste. Däremot är det mer intressant att se vilka som besöker andra sidor. Knullis, till exempel, som är en heteroporrsida. Genom Creeper får jag veta att de allra flesta träffarna från myndigheters sidor kommer från Försvarets Materielverk och Riksarkivet. Jag antar att det sitter en del uttråkade arkivarier och porrsurfar på jobbet.

En inte obetydlig andel kommer däremot från Regeringskansliet. Någon där verkar gilla att titta på bilder av MILFs och BBW (alltså medelålders kvinnor respektive mulliga tjejer), och läsa om Hur får man tjejen att svälja satsen?”. Från sin jobbdator, under vanlig kontorstid.

Nej, jag moraliserar inte över att de tittar på porr, men till skillnad från många andra sidor är det svårt att se hur besök på Knullis skulle kunna ingå i arbetet. Jag funderar bara högt över det faktum att regeringen vill tvinga sjuka ut i arbeten som inte finns, medan deras egen personal porrsurfar på arbetstid. Det låter rysligt ineffektivt, om du frågar mig.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Internet, Kultur och media, Politik, Relationer and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Regeringskanslister porrsurfar på jobbet

 1. Rikkert says:

  Du menar att det går att se allt det där?

  • Japp, på http://gnuheter.com/creeper/ hittar man en massa myndigheter och även tex. politiska partier, de identifieras med deras IP-adresser. Men de sidor som man kan se om de har besökt är enbart såna sidor som själva har lagt in den lilla “spionen” på sin sida, så de loggar inte besök från vilken sida som helst.

   Sedan är det väl såklart så att de också kan tex. blockera sina IP-adresser och mixtra med dem på annat sätt. Det utgår jag ifrån att FRA gör, för annars vore de bra korkade. Övriga myndigheter däremot är inte lika avancerade…

 2. Pingback: Tweets that mention Regeringskanslister porrsurfar på jobbet « trollhare -- Topsy.com

Leave a Reply