Konsten att bli en sexistisk skitstövel

Jag har varit sjuk en väldigt stor del av mitt målbrott; mellan mitten av augusti och mitten av oktober hade jag praktiskt taget ingen röst. På annandagen blev jag sjuk igen, men nu äntligen verkar det som om jag är frisk – så då är det läge att spela in en ny liten video för att bevisa att min röst har förändrats.

Om den nu har det, alltså. Jag var lite orolig att jag inte skulle höra någon skillnad, och den var visserligen inte så stor som jag hade hoppats på, men den fanns där i alla fall. Jag låter lite annorlunda nu än innan jag kom i målbrottet.

Såhär lät jag i augusti, efter nästan tre månader på testosteron:

Film 1 på Youtube

Och såhär lät jag i oktober, efter drygt fyra månader:

Film 2 på Youtube

Båda de filmerna är alltså gjorda samtidigt som jag brottades med den värsta halsinfektionen jag haft sedan mellanstadiet, och därför är det inte så konstigt att jag lät rätt hes i höstas. Men såhär låter jag alltså idag:

Film 3 på youtube

I den här filmen har jag också klippt in en snutt från mars 2008, när jag öppnar det efterlängtade brevet med kallelsen till utredaren. Det är svårt att förstå att det nästan har gått två år sedan dess, och samtidigt är det svårt att förstå att den där personen verkligen är jag. Rösten är så ljus, ansiktet så runt, håret så kort. Jag förstår verkligen att jag hade enorma komplex över att bli sedd som en butchflata. Idag har jag flottigt hår med en stighelmerlock mitt uppe på huvudet, och jag har skäggstubb och en röst som låter som Karl-Bertil Jonsson när jag försöker bevisa att jag inte klarar de höga tonerna.

Jag är en manlig nörd. Det är såhär jag alltid velat vara.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Hormonbehandling, Puberteten, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Konsten att bli en sexistisk skitstövel

 1. Tobias says:

  Det kanske ar sa att du kraver mer testosteron for att fa en riktigt mer maskulin rost. Men det var avsevard skillnad. Du lat mycket tjejigare innan.

  Jag hade extremt gall rost nar jag var yngre och blev alltid mobbad for det. Tom av larare, som kille sa hade jag alltid daligt sjalvfortroende for det. Men har idag en morkare rost, och folk har skamtat om det istallet. Man later dessutom mer maskulin om man pratar i en entonig rost vilket jag lange haft vana av att gora, och av nagon konstig anledning later jag mer maskulin pa engelska an pa svenska.

  Skrattade at dina pubertetsbekymmer om att vara kat hela tiden for jag fick en flashback till den tiden da jag inte verkade kunna sluta att tanka pa sex. Man blev trott pa det ocksa fast man inte kunde sluta. 😉

  Jag tror nog att du far en morkare rost anda, det tar nog langre tid med forandringen nar man ar vuxen… 🙂

  • Jag har fått höra att jag låter mer kvinnlig på engelska. Jag vet faktiskt inte varför, kanske för att jag pratar med en annan intonation då. För det är ju så, absolut: Man uppfattas som manligare ju mindre rösten går upp och ner.

 2. themegabitch says:

  Tror inte att det har så mycket med mörk eller ljus röst att göra, det är mer hur man intonerar, “hur man säger” orden, som gör en “manlig” eller “kvinnlig” röst…

  I mina små klipp tänker jag inte så mycket på min röst alls, Jag tycker jag talar som jag alltid gör. Men tydligen (säger andra) så säger jag orden och meningarna på “ett kvinnlig sätt” när sminket och håret är rätt och ett “manligt” när jag är i trist boy mode..

  Män verkar “konstatera” saker, de säger påståenden, liksom…..Medan kvinnor verkar ställa frågor…

  • Ja, det är det där med uttal snarare än röstläge, som jag tror är mitt problem. När jag är trött och inte orkar spela människa ordentligt har jag en mycket entonigare röst. Jag antar att jag passerar bättre då…

 3. Rikkert says:

  Eh, vad är det sexistiska m.m. i detta?

 4. linda says:

  Det var en tydlig skillnad i din röst mellan det tre klippen, och minst lika tydligt syns ett växande lugn och självförtroende om jag inte tar fel 🙂 God fortsatt utveckling!

 5. Andrea says:

  Den största skillnaden mellan klippen, tycker jag, är att du låter förfärligt ansträngd i den första filmen och pratar mycket ledigare i den sista. Det kan förstås bero på din halsinfektion men det låter som att du då tvingade din röst att bli mörk. Det märks att det här med testosteron är rätt för dig i.o.m. att du verkar så mycket mer avslappnad och bekväm nu jämfört med den inklippta biten.

  Mörk eller inte så har du i alla fall en väldigt fin röst och jag gillar ditt brittiska uttal.

  • Nej, jag skulle nog inte säga att jag tvingade min röst att bli mörk. Jag tvingade mig däremot att överhuvudtaget få fram några ljud, för jag var extremt hes.

   Men tack 🙂

 6. Pingback: Immanuel – snart i en radio nära dig « trollhare

 7. Pingback: Real Life Experience – i radio « trollhare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *