Vad bör jag undvika vid ADHD?

Någon har googlat “Vad bör jag undvika vid ADHD?” och hamnat i min blogg.

Finns det saker man kan säga att personer med ADHD generellt behöver vara försiktiga med? Ja, några stycken.

Det finns en lite större risk att fastna i missbruk av alkohol och andra droger bland personer med ADHD som inte får behandling. Det är också relativt vanligt att fastna i ätstörningar och andra sorters självdestruktivitet, inklusive duktighetsfällor som leder till utbrändhet. Det kan alltså vara bra att hålla koll så man inte trillar dit på något sätt, och kanske undvika triggers så långt det går – fast av egen erfarenhet kan jag säga att det inte fungerar att sluta äta.

Men det allra viktigaste att avstå från – det som man absolut bör undvika om man misstänker att man har ADHD, och helst annars också – är att lyssna på scientologipropaganda. Risken är stor att man går på deras lögner om att psykiatriker är onda och medicinerna livsfarliga. De som kallar sig för Kommittén för mänskliga rättigheter har absolut ingenting med mänskliga rättigheter att göra. Tvärtom.

Mina inlägg om scientologerna:

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Funkis, Kultur och media, NPF, Psykiatri and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Vad bör jag undvika vid ADHD?

 1. genrep says:

  Hur ska man kommentera ett sådant här inlägg. Jag bara ler 🙂

 2. Nezzla says:

  Kanske för sent för att kommentera nu på detta men… måste göra det. Fann tröst på något sätt i detta inlägg. Jag har levt med en aspergerdiagnos i flera år nu, men nu verkar det uppdagas att jag även kan ha ADHD. Och så mycket klarnar nu. Detta med att ha lätt för att fastna i missbruk, där har vi mig. Och detta med duktighetsfällorna. Jag känner på något sätt att jag ligger vid gränsen för utbrändhet. Anledningen till den nya utredningen är att jag börjat på högskolan, och då blev ADHDn väldigt framträdande.

  Jag visste inte att det var så vanligt med att ADHD-folk fastnar i duktighetsfällor och bränner ut sig. Där har vi mig. Verkligen.

  Så, tack för ett bra inlägg. Du verkar kunna mycket om neuropsykiatriska diagnoser. Grymt!

  • Nej, det visste inte jag heller, fram tills jag själv fattade att det måste vara ADHD. Jag hade visserligen tänkt att det säkert är rätt svårt att leva med sin rastlöshet vid ADHD, men att den nog var annorlunda från min rastlöshet på nåt sätt eftersom alla sa att jag inte hade det. Och jag är den där “utbrändhetstypen” ju.

 3. Pingback: Scientologisk definition av mänskliga rättigheter: Att inte få vård « trollhare

 4. cycloneloop says:

  Jag veta att du skrev detta inlägg “long time ago” .. för att mycket bra sedan, men jag liksom flera hamnade här vid googlande på ADHD och alkohol…MYCKET bra inlägg och även efterkommande inlägg som kommit därefter till nutid;) Men jag valde ändå att komentera just denna… Ang. Scientologerna har dom förstört många liv…stöter ideligen på deras argument i mitt arbete…från patienter och deras närstående… det händer alltför mycket jag bemöter argumet om att inte ta emot med.behandling, bl.a. utifrån Scientologins galna uppfattningar… 0ch jag hoppas att du inte har något emot att jag länkar till dig från min sida!?
  Kram!!!

 5. Ja, absolut, scientologerna är som SD, tycker jag: De fångar upp någon slags subtil oro hos folk och odlar den – för rädda människor är lätta att styra.

Leave a Reply