Vid vilken ålder slutar tjejer att visa rumpan?

En brittisk undersökning visar att killar mognar vid 27 års ålder, och är fullvuxna vid 29. Det är senare än tjejerna, som är några år tidigare. Om man tittar närmare på studien, så har de listat beteenden som man anses som vuxen om man slutar med, och vid vilken ålder det inträffar:

 • Dricka shots – 29
 • Dra dumma skämt – 29
 • Bli utkastad från nattklubbar – 28
 • Kalla sin partner för “bird” eller “missus” – 28
 • Köra för fort – 28
 • Svära – 28
 • Ge råa kommentarer – 27
 • Skryta om sexuella erfarenheter – 27
 • Köra omkring planlöst – 26
 • Köra med fönstrena öppna och hög musik – 26
 • Använda fåniga raggningsrepliker – 26
 • Bära jeans som hänger runt höfterna – 26
 • “Moona” – 26
 • Vissla efter kvinnor – 25
 • Pimpa bilen – 25

Jag borde alltså vara vuxen vid det här laget – men hur vuxen är jag?

Tja, jag har aldrig slutat dricka shots, eftersom jag aldrig har börjat, och inte heller har jag blivit utkastad från nattklubbar eftersom jag aldrig varit på krogen. Jag har aldrig slutat kalla någon partner för “bruden”, eller vad man nu skulle kunna översätta det till, och jag har aldrig slutat vissla efter kvinnor eller moona – eftersom jag aldrig har kommit på tanken att göra det. Eftersom jag inte har något körkort har jag aldrig heller slutat köra för fort eller något av de andra sakerna på listan som har med bilar att göra.

Dumma skämt drar jag däremot, och råa kommentarer. Jag svär massor, och jag skryter hej vilt om mitt icke-existerande sexliv. Det enda jag egentligen har slutat med är att ha hängiga jeans. Det skulle innebära att jag är 26. Jag som trodde att jag bara var 15, för det är så jag känner mig. Det hade varit mer intressant att se en undersökning om tonårsbeteende, för det är nog snarare i den skalan jag passar in.

Det är bara en sak som förvånar mig: När de jämför killar och tjejer så har tjejerna inte fått frågan om när de slutade moona och vissla på kvinnor, utan om när de slutade visa trosorna och brösten, och det är inte riktigt samma sak. Jag undrar hur gamla tjejer är när de slutar visa rumpan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Genus, Genusforskning, Kultur och media, Psykologi, Relationer, Sexism and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Vid vilken ålder slutar tjejer att visa rumpan?

 1. Stefan says:

  frågan är man inte kan dra igång en rolig s.k bloggutmaning av detta och få reda på lite mer än man egentligen vill…;)

 2. Mellanvärld says:

  * Dricka shots – har aldrig.
  * Dra dumma skämt – vad menas med “dumma” skämt?
  * Bli utkastad från nattklubbar – har ej besökt.
  * Kalla sin partner för ”bird” eller ”missus” – ingen partner i perfekt (eller presens för den delen).
  * Köra för fort – ingen bil/körkort.
  * Svära – för sporadiskt för märkbar skillnad.
  * Ge råa kommentarer – vad menas med “råa kommentarer”?
  * Skryta om sexuella erfarenheter – har aldrig.
  * Köra omkring planlöst – ingen bil/körkort.
  * Köra med fönstrena öppna och hög musik – har aldrig.
  * Använda fåniga raggningsrepliker – har aldrig använt raggningsrepliker.
  * Bära jeans som hänger runt höfterna – har aldrig
  * ”Moona” – eh… vad?
  * Vissla efter kvinnor – har aldrig förstått poängen
  * Pimpa bilen – ingen bil

 3. Ylva says:

  Jag håller med om att det på listan är omoget beteende, men jag är förvånad över att genomsnittsåldern för att sluta är så hög. Vad har de för urvalsgrupp? Det känns som att det här är åldern då de sista slutar. (Borde man fylla i om hur mogen man själv är?)

 4. Så om man gör saker på denna lista är man både man och omogen? Naah…
  Jag prickar personligen in rätt många av dem, en eller flera gånger i veckan 🙂

 5. 😀 Ja, det vet jag inte riktigt. Har dock gjort det den senaste månaden, så du är inte helt fel ute, fast jag tror inte det räknas när man gör det hemma…

  • Njae, det beror kanske på. Om du moonade mot dörrförsäljarna genom fönstret så skulle jag räkna det, men inte annars 😉

   • Det var väl det jag trodde. Har förresten inte sett en dörrförsäljare på länge. De är sällsynta här på skånska landsbygden. Kommer det någon skall jag dock överväga mooning. 🙂

    • Jag bor i ett hus med låst port, så jag har inte heller haft några objudna gäster, vare sig Jehovas eller försäljare eller nånting sedan jag flyttade hit för 2½ år sedan. Annars hade jag nog tyvärr genast börjat överväga det… men aldrig vågat 😉

 6. Susanna says:

  Om nån man skulle vissla efter mig (vet inte om det har hänt, det har det kanske fast jag inte har fattat det) då skulle jag bli skitförbannad. Jag är väl ingen jävla hund heller? 😉

  • Jag har hört folk vissla ett antal gånger, men jag har alltid varit väldigt säker på att det inte är mig de visslar efter. Iaf är det det jag har intalat mig själv…

 7. dean says:

  jag blir så provocerad… fjantforskning som ab gillar att publicera som sanning. bah.
  men nej, visa brösten är ju inte samma sak. jag tänker mig iallafall att män har lättare att visa kroppsdelar, exempelvis rumpa, utan att det finns någon sexuell laddning i det, medan en brud som visar tuttarna på skämt ändå måste vara medveten om att det ligger en väldigt sexuell underton i den handlingen. detta provocerar mig också, bah! igen.

 8. MiaM says:

  Det jag verkligen är nyfiken på är vem som är så intresserad av att få veta studiens resultat att de på något sätt bidragit till studiens genomförande?

  Jag vill se en studie på DEM! 🙂

Leave a Reply