Projekt Sanitär Lägenhet 2.0

Nytt år, nytt boendestöd. Kommunen har organiserat om och skapat olika team för olika sorters problem. När jag flyttade hit fick jag veta att jag var den enda med Asperger i kommunen, men nu har de tydligen startat ett särskilt team som är specialiserat på neuropsykiatri. Min underbara M1 ska jobba kvar hos mig, medan M2 försvinner och ersätts av S. Idag träffades vi för första gången.

Det var kanske inte den mest smickrande bilden av mitt hem som hon fick se. Allt är lite extra kaos eftersom jag håller på att möblera om i arbetsrummet – men å andra sidan är kaos standard hemma hos mig. Hon såg sig om, och vi pratade en del om mina behov och mina svårigheter, och så kommer vi in på det eviga städprojektet.

– Är det så att du vill ha kvar alla sakerna, eller kan du tänka dig att göra dig av med en del?

Utan att ens se på varandra börjar jag och M1 att skratta högt. Jag förklarar att jag har städat varje dag i tre år och gjort mig av med en tredjedel av mina prylar, och ändå är den första reaktionen alltid densamma, även om alla inte är så brutala som en person jag träffade ifjol som föreslog att vi skulle köra allt på tippen.

Någon timme senare är jag helt slut i huvudet, men vi har lagt upp en strategi för hur vi ska få bukt med den eviga oredan. Projekt Sanitär Lägenhet trappas upp under våren, är det tänkt. Kanske kommer sommaren 2010 vara den första på flera år som jag tillbringar mer tid utomhus än med att städa. Det vore fantastiskt i så fall.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

This entry was posted in Personligt and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Projekt Sanitär Lägenhet 2.0

  1. Pingback: Hemmafru sökes. Kuk är en merit. « trollhare

  2. MiaM says:

    Jag “har hört” att man kan vara utomhus fast man egentligen behöver städa 🙂

  3. Pingback: Projekt Sanitär Lägenhet – det som aldrig tar slut « trollhare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *