Rädda barnen från veganism

I Storbritannien gjorde man en undersökning bland barn och ungdomar om deras kunskaper om var maten kommer ifrån. Resultatet var nedslående: Var fjärde trodde att bacon kommer från får, bland annat. Man påpekar att det kan ha att göra med att så få barn besöker bondgårdar.

Det är kanske inte så konstigt. Risken finns att barnen som möter de ulliga gulliga djuren kan få för sig att det är fel att döda djur för mat. Barn förstår inte det där självklara i att alla ickemänskliga arter finns till för att vi ska kunna bestämma över dem, och de där klapphagarna på 4H-gårdar som visar någon slags idyll gör i själva verket kött- och mjölkindustrin en otjänst.

Alla vet ju att veganer och djurrättsaktivister är såna som har vuxit upp med disneyfilmer och tror att djur är människor, och myten om djurs gullighet är ett problem om man vill vara säker på att slippa skuldkänslor och en vegetarian i familjen. I rimlighetens namn borde köttfrälsta föräldrar alltså ta med sina barn till de djurindustrier som behandlar djuren som produktionsenheter – burhöns, sönderavlade mjölkkor och grisar som knappt kan röra sig – för att lära barnen att köttätande är okej och att djur inte har något annat värde än deras kroppars.

Risken finns förstås att barnen får mardrömmar och ångest av det de ser, men det gäller att härda dem. Barnen måste lära sig att djur inte har känslor eller värde, för att inte riskera att bli veganer. Eller?

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Djur, Veganism and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Rädda barnen från veganism

 1. Nea says:

  Inte nog med det, alla veganer och djurrättsaktivister är onda terrorister!

 2. CHARLOLIE says:

  asså guuuuuud jag mnpste ba säga GRATTIS :O du vet väl att du e med på knappnytt? :O :O:O:O:O:O:O zxD http://www.knappnytt.nu/ShowEpisode.aspx?id=31

  faen vill ju va den förzsta som berättar om det… men det visste du säkert redan :O

 3. Mellanvärld says:

  Kan inte begripa vad “gullighet” har med saken att göra.

  • Det finns en myt om att djurrättsaktivister etc. bara “gillar” gulliga djur. Det är iofs något som är rätt typiskt för såna som tror på djurSKYDD och kallar sig “djurvänner”, men inte för djurRÄTT. Tvärtom, höll jag på att säga 😉

   Skillnaden är alltså ungefär:
   Djurskydd=det är okej att utnyttja och döda om man gör det så snällt som möjligt. Kött är okej om grisen har varit glad.
   Djurrätt=Det är inte okej att utnyttja och döda (med undantag för självförsvar etc.). Kött? Nej tack!

 4. robertalmgren says:

  Såg för några veckor sedan att avsnitt med Gordon Ramsay där han tar med sig barnen för att välja ut det gulligaste fåret för tillagning, och så viskade han till kameran något i stil med “i dont want my children to be no fucking veggies”, det är en riktig man det 😉

  Jag kan inte själv skryta med att vara någon riktigt vegetarian ännu men jag minskar köttkonsumtionen successivt varje vecka och är snart helt avvänjd från kött, jobbigare än att sluta snusa, men mindre jobbigt än att dra ned på kaffet 🙂

  • Gordon Ramsay… jag kan inte riktigt med honom. Då tycker jag att Jamie Oliver har sina poänger, som när han gasade ihjäl tuppkycklingar framför chockade middagsgäster. Man kan iofs diskutera det faktum att han “offrade” en del kycklingar, men det intryck det gjorde på publiken både i studion och framför tvn måste ha varit effektivt:

   Köttavvänjning har jag hört fler som håller på med. Jag har aldrig fattat charmen med kött, så för mig är det något okänt. Men jag antar att det är svårt att bryta vanor. Så det är bra att du försöker 🙂

 5. celine says:

  VEM I HELVETTE HAR SKRIVIT DETTA??!!
  ÄR DU DUM I HUVUDET, JAG FATTAR INGENTING?
  JAG TRODDE ATT DU VAR DJURVÄN, MEN JAG HADE NOG FEL, JAG HAR INTE LÄST SÅ MYCKET AV BLOGGEN, MEN DETTA ÄR JU HEMSKT ATT MAN KAN SKIVA ATT DJUR INTE HAR KÄNNSLOR!!
  IDIOT SÄGER JAG BARA!!

  NEO: VADÅ ONDA??!!! VI HJÄLPER DJUR, JAG ÄLSKAR DJUR, OCH FÖRSTÅR INTE HUR NI KAN SKRIVA SÅ JÄVLA DUMMA SAKER OM OSS!! NI SOM PÅSTÅR ATT DJUR INTE HAR KÄNNSLOR ÄR ONDA SJÄLVA!!!

  OCH JAG BRYR MIG FAN INTE BARA OM GULLIGA DJUR, ALLA DJUR SKA HA RÄTTIGHETER!!!!!!!

  //EN ARG 11:ÅRING!

  PS. JAG HATAR ER!!

 6. Kim says:

  ._. om man vill sluta äta kött är det bara att göra… det kanske inte är enkelt (jag vet jag älskar smaken av kött) men är inte djuren mer värda en lite komplikationer

  p.s till robert almgren

 7. Själv har jag aldrig förstått varför folk tycker att kött är gott. Kan liksom inte relatera till det alls: Jag måste hålla andan när jag går förbi gatukök etc. Så för mig är det väldigt enkelt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *