Testosteron botar killbacillskräck

För drygt ett halvår sedan förkunnade jag stolt: “Jag gillar inte att hångla!” och definierade mig som semisexuell. Då hade jag gått på testosteron i nästan en månad, men hade inte märkt av några enorma förändringar. Under hösten slog puberteten däremot till på allvar i samband med andra sprutan, och jag kom ut som sexuell redan samma kväll.

Sedan en tid tillbaka har jag insett att jag trots allt inte är särskilt sexuell, men längtan efter att hångla med någon finns kvar. Jag reagerar direkt på Mikusagis tweet:

– Ibland ser jag folk som pussas i någon rulltrappa. Då blir jag avundsjuk. Jag vill också!

och svarar:

– Samma här. Jag vill hångla! *pubertal*

Jag har gått från att vara en nästintill aromantisk och asexuell gubbe till att bli en kärlekskrank tonåring. Hur kunde det bli såhär? Kåtslaget kommer och går med hormoncyklerna, men jag har börjat drömma om fysisk närhet på ett helt annat sätt. Att sova sked har jag alltid gillat, men jag har aldrig varit så förtjust i kyssar som nu. Jag skulle kanske tillochmed kunna lära mig att tycka om kramar.

Det är som om jag tittar tillbaka på mitt gamla jag och hör mig själv oja över “killbaciller” eller något. Pussas?! Blääää, så äckligt! Nu håller jag helt plötsligt på att växa upp. Allting är fullkomligt nytt, och jag känner inte igen mig själv. Men, precis som om det är titeln på boken om mitt liv, stämmer det fortfarande: ”Jag känner inte igen mig själv, och det är en underbar känsla”.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Hormonbehandling, Könsidentitet, Puberteten, Relationer, Transitionsdagbok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Testosteron botar killbacillskräck

 1. Mellanvärld says:

  “Pussas?! Blääää, så äckligt!” ja.

 2. Mikaela says:

  Jag vill också hångla!

  Mikusagi

 3. Nea says:

  Jag läste “aromatisk” iställt för aromantisk, det blev konstiga kopplingar om motsatsförhållandet mellan smak och sexuallitet…

  Hörde du föresten på vetenskapsradion idag: “Penisfäktning och sexuella kannibaler” – http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=3379308#srComments

Leave a Reply