Mor ror, far är rar

Jag vet inte varför kön har så stor betydelse för människor, och jag har svårt att förstå varför folk gör så stor grej av det. Ta Lady Gaga som exempel; hon har tydligen haft rykte om sig att ha kuk, att vara intersexuell eller transsexuell – och det har tillochmed spridits rykten om att hon skulle ha bekräftat det själv. Men nu har hon tydligen “talat ut” och förnekar ryktena.

[picapp align=”none” wrap=”false” link=”term=lady+gaga&iid=6992186″ src=”0/c/8/0/Wetten_dass_Show_7841.jpg?adImageId=9469234&imageId=6992186″ width=”380″ height=”212″ /]

Hon säger: “Först kändes det väldigt märkligt. Men på sätt och vis fram­ställer jag ju mig själv som androgyn, jag gillar att utmana gränser”. Lady Gaga är knappast den första kändisen som omgetts av transrykten. Kvinnliga stjärnor har fått dras med rykten om att de är transsexuella, alltså kukfödda, så fort de har varit kaxiga, medan manliga stjärnor dras med rykten om att de “egentligen” är tvekönade/hermafroditer/intersexuella/har både kuk och fitta och jag vet inte vad, så fort de har en androgyn stil utseendemässigt och inte kompenserar den med kaxighet.

För kvinnor är det alltså sällan deras utseende som gör att de får såna rykten, utan det verkar mer vara deras beteende. För män däremot, är ytan viktigare. Kvinnor som handlar och män med ett utseende, det är könsöverskridande i normens ögon – och som ett brev på posten kommer spekulationer om deras könsorgan. Denna fixering vid kukar och fittor säger nog mest om normen.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Genus, HBTQ, Intersexualism, Kultur och media, Regnbågsidoler, Sexism, Trans* i media and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Mor ror, far är rar

 1. Julia says:

  Fast med Lady Gaga var det väl också väldigt mycket att det cirkulerade video och bilder där hon verkade ha bula. Eller?

 2. artofecho says:

  Hittade den här artikeln om att Lisbeth Salander karraktären inte skulle vara en riktig kvinna och att hennes beteende bara är författarfantasi. Jag undrar vilken sten hon legat under de närmsta åren… ren idioti.

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/09/14/darfor-ar-lisbeth-salander-inte-en-riktig-kvinna

 3. Pingback: Vad gör en kvinna till kvinna? «

 4. Pingback: Allt du inte visste att du inte visste om trans – en efterlysning « trollhare

 5. Pingback: Dalin Nano – dokusåpakändisen som gjorde en Lady Gaga « trollhare

 6. Pingback: Lady Gagas könsorgan och Fox News transfobi – en sociologisk studie « trollhare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *