Orättvisa är att kunna dela en annan människas lycka, men inte deras olycka

Orättvisa är att kunna dela en annan människas lycka, men inte deras olycka.

Sorg är att inte kunna bära någons tyngd.

Tröst är att åtminstone vara nära nog att kunna höra deras tysta tårar falla.

***

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

This entry was posted in Relationer and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Orättvisa är att kunna dela en annan människas lycka, men inte deras olycka

 1. Lampfot says:

  Vad bra skrivet.

  Det träffade mig läskigt bra idag. Har en riktig pissdag men ingen visste om det förrän 1 min sen. Så tack för rumpsparken!

  Om inlägget är självrelaterat så hoppas jag att du slipper sorgen och orättvisan snart.

 2. Jenny. says:

  Mycket bra skrivet.
  Nu under vintern når min depression alltid sin peak men det verkar som att ingen vill veta av hur jag mår även om jag talar ut om det. Lite som att vara ensam i ett fullpackat rum. En del nära tar avstånd för att slippa se olyckan verkar det som. Varför förstår jag inte riktigt.

  • Ah… Det är egentligen inte det dikten handlar om, utan om frustrationen över att inte kunna hjälpa så mycket som man önskar att man kunde. Men jag förstår vad du menar. Folk skärmar av, stänger av, tittar bort. Så himla trist. Mycket är nog pga att man vill hjälpa men inte vet hur, och är rädd att det ska bli för tungt, men sedan är det nog en hel del psykofobi också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *