PMS – Postens Månad för Sekretesslarv

Det här är helt otroligt. Jag är glad, men framförallt lättad.

Idag bad jag min boendestödjare hjälpa mig att reda ut härvan med den bortslarvade remissen, så hon ringde men fick inte veta så mycket. En stund senare ringer min psykiater upp mig. Sedan de fick en påminnelse i förra veckan har hon letat igenom alla system och mappar som tänkas kan, men ingenstans finns det brevet som skickades från Uppsala i oktober. Det har helt enkelt aldrig kommit fram.

Hon ber om ursäkt och säger “tack för att du har tålamod med oss”. Som om jag hade så mycket till val tänker jag, men säger inget. Min psykiater är guld; det är bara allt annat runtom som inte fungerar. Hursomhelst ska Uppsala skicka brevet igen, och hon ska skriva remissen. Någon timme senare ringer Uppsala och bekräftar samma sak: De skickar brevet igen, för det måste ha kommit bort på vägen. Jag ska få min remiss, även om det har varit en del extra strul.

Det är inte första gången som en sekretessbelagd handling kommer bort i posten mellan Sandviken och Uppsala. För två år sedan försvann min remiss till själva utredningen, och de var tvungna att skicka den igen. Den gången gick den från Allmänpsyk i Sandviken till Allmänpsyk i Uppsala, och nu gick brevet i motsatt riktning. Två gånger på två år är antingen otur eller ett systemfel.

Jag blev väldigt lättad ändå, av att få höra att remissen var på gång. Det är ju det som är huvudsaken; att jag äntligen får träffa kirurgen någon gång. Jag har lärt mig en läxa nu och ska aldrig mer avstå från att ringa runt och kontrollera att brev och remisser kommer fram som de ska. Jag ska få en remiss, och en kallelse. Jag ska få träffa kirurgen. Äntligen.

Kanske har jag bara haft otur. Kanske är två borttappade remisser på två år inget att förvånas över, utan helt normalt. Kanske är det helt enkelt så att februari är PMS: Postens Månad för Sekretesslarv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Kirurgi, Transitionsdagbok, TS-utredningen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to PMS – Postens Månad för Sekretesslarv

  1. Ulrika says:

    Är inte ett dugg förvånad. Här kommer post först med en gul bil. Ett par timmar senare, kommer en exakt likadan bil, fast vit och med en annan logga på med lite mer post. Sedan är det dags för oss i byn att samlas för att se vem som fått vems post. Lika spännande varje dag. Och förbaskat miljövänligt.

    Nä, tacka vet jag Dag-Otto 😀

  2. Pingback: Vintervarulv – före och efter testosteron i bilder « trollhare

  3. Pingback: Operation Fett Väck kan börja! « trollhare

  4. Pingback: Immanuel vs. Tant Röd: Dags att kalla in exorcisten « trollhare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *