Trolltider – se över ditt mentala försvar

Jag kan inte säga det tillräckligt många gånger: Var försiktig med vem du litar på. Framförallt när det gäller vem du lyssnar på.

Igår skrev jag ett inlägg om påhoppsjukskrivna, och fick en kommentar från “HBT-Jonas”:

“Naturligtvis ska Alexandra får sjukpenning och sjukpension om hon inte mår bra. Alla som inte mår bra och som känner att de inte orkar med ett lönearbeta ska naturligtvis ha rätt till ersättning från samhället. Det är hemskt hur Moderaterna attackerar henne.”

Jag tyckte att formuleringen “känner att de inte orkar” var lite märklig, men lät det passera. Det handlar ju om att man ÄR sjuk, och inte bara har fått för sig det. Tre timmar senare dyker en ny kommentar upp, från någon som kallar sig “Turid Eriksson”:

“Precis. känner man sig sjuk så kan man ju inte jobba. FK borde sluta trakassera oss som inte vill jobba. Vi har också rätt till ett eget liv och samma standard som de som tjänar miljontals kronor som chefer. Det är ju helt vansinnigt att politiker ska få kränka oss som mår dåligt och inte orkar med det hårda klimatet i samhället. Det är ju deras fel att samhället ser ut som det ser ut. Förstår inte hur man kan tillåta moderaterna att hata alla som inte är rika och lyckliga från födseln.”

Nu hade det alltså trappats upp. Inte nog med att det handlar om att “känna sig sjuk”, utan det betyder dessutom att man “inte vill jobba”. Imorse kom det en tredje kommentar, som fick mig att gå in och titta på statistiken, den här gången från “Fanny”:

“Hur kan man vara så grym mot stackars Alexandra. Hon som har så ont att hon inte ens kan ta hand om sina barn och än mindre kan jobba. Klart hon ska ha rätt till sjukpenning m.m. så hon kan bo kvar i sitt hus med pool. Varför skulle inte sjukskrivna få ha hus med pool när vanligt folk får ha det. Folk är så himla avundsjuka. Alla som känner sig sjuka ska faktiskt behandlas med respekt och få de bidrag de vill ha.”

Återigen detta “känner sig sjuk”, och dessutom ännu mer märkliga formuleringar om rättigheter, och “de bidrag de vill ha”. Varningsklockorna ringde, och mycket riktigt: De två första kommentarerna var skrivna från samma IP-adress, och den tredje från en snarlik sådan, från samma leverantör på samma ort.

Misstänkta kommentarer

Om jag hade spelat med så hade det antagligen snart kommit in en fjärde kommentar, från samma uppkoppling, som hade varit fruktansvärt upprörd över att “vi” vänstermänniskor vill leva på bidrag så snart vi “känner oss sjuka”. Och så vidare. Det är nämligen ett typiskt trollbeteende att göra sånt, för att “bevisa” något – i det här fallet att jag, och vänsterfolk generellt, och sjukskrivna generellt, är bortskämda och kräver massor.

Att lära sig att känna igen trollbeteende är A och O för att överleva på nätet. Det handlar inte bara om att undvika bluffgrupper, att inte gå på nigeriabrev och att inte klicka på skumma länkar, utan också om att hålla sinnet rent från ogräs. Läs gärna kommentarer till artiklar på Aftonbladet och Expressen och inlägg på Newsmill om du vill få dig ett gott skratt, men låt dig inte luras att tro att de representerar någon slags allmän opinion. Läs gärna “opinionsundersökningar” gjorda på nätet, men ta dem med en skopa salt eller två.

Det handlar inte bara om att inte låta dina bilder, konton och datorer hamna i orätta händer, utan även dina åsikter och känslor. Troll, ollare, besserwissrar och flamers gör allt som står i sin makt för att förgifta folks sinnen. Låt dig inte luras.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Funkis, Internet, Kultur och media, Överlevnadshandbok, Politik, Psykologi and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Trolltider – se över ditt mentala försvar

 1. Michael says:

  Vad är det för idiot som har skrivigt detdär??

  Störd individ helt klart,, någon som infiltrerar bloggosfären visar nog hur tupparna ser på folket.

  Vad vad vad ordet vill jobba???
  Lol vilken minister eller riksdagsman somhelst skulle dö efter att jobbat en dag som byggare eller trappstädare , är det någon som ska ha bonusar är det dom som jobbar hårdast.
  Är det någon som ska vara övervakad så är det bankerna bankfamiljerna och politikerna.
  Och ut ur EU.
  Det är vad vis atsar på.

  Kolla upp Ip adressen.

 2. Jag hänger inte riktigt med?

 3. Hmmm says:

  “Alla som känner sig sjuka ska faktiskt behandlas med respekt och få de bidrag de vill ha.”

  Jo jag tackar jag. Snart har den sista riktiga skattebetalaren fått nog. Solidaritet bygger i tanken på att människor är solidariska mot varandra, inte till rätten att många skall få bidrag som betalas av allt färre. Vem *** orkar alltid med det hårda klimatet när det är bra mycket roligare med annat…

  Dubbla sjukintyg på alla långtidssjuka och tydliga regler hade underlättat. Även möjlighet till annat arbete, obs arbete, tyvärr kan väl inte hela den svenska befolkningen arbeta för skattepengar i slutänden. Jag har själv mått så dåligt att mitt hjärta slog oregelbundet utan medicin, lösningen på det var inte att inte arbeta utan att hitta varför jag levde som jag gjorde.

  Tur vi bor i Sverige. Det är få ställen i världen som man har rätten att inte gilla att jobba och sedan få slippa…

  • Bullshit. Jag har fått nog av grundlösa påståenden om att det skulle vara utbrett med fusk. Om du inte kan lägga fram tydliga bevis, så föreslår jag att du låter bli.

 4. Michael says:

  Jävla idiot inlägg..

  Vaddå dubbla sjukskrivningar [redigerat]???..

  Det är väl knappast folks fel att landet säljs ut och det inte finns tillräckligt med jobb och skattepengar pga tjuvarna i riksdagen.

  Det är som utbrändhet fenomenet nu förnekas det finnas av läkare efter direktiv av högre ort.

  Eller att läkarna vägrar ge rätt diagnos så gravt sjuka människor hamnar på gatan [redigerat].

  [redigerat] menar hur jävla lätt är det och få en läkartid idag ditt inlägg förtjänar smisk och jag hoppas att du fattar det.

  Lata människor som inte vill jobba, menar inläggsmakaren sig själv eller?
  För jag känner inte en enda människa som inte gillar och jobba eller vill gå på bidrag.
  [redigerat]
  Menar vafaan tillbringar vi halva vårt liv för i skolan??
  Inte fan är det för att fuska eller vara arbetslösa.
  Aldrig hört maken till idioti och fräckhet.

  [redigerat]

  Vilket jävla fusk,, vill du se fusk ta en titt på din regering,, fast du anser väl säkert det är befogat och sitta höja sin egen lön gång på gång och ge sina vänner miljardbonusar.

  [redigerat]

 5. Hannes says:

  Får man fråga hur Trollharen själv försörjer sig? Det kunde ju vara intressant i sammanhanget.

 6. Hannes says:

  Du skriver ju att trollandet beror på att man vill bevisa att du, vänsterfolk och sjukskrivna generellt sett skulle vara bortskämda och kräva en massa. Då kan det vara intressant i sammanhanget att få veta hur Trollharen verkligen försörjer sig.

 7. Hannes says:

  Då infinner sig den naturliga följdfrågan varför inte Trollharen försörjer sig med ett arbeta istället för med bidrag?

 8. Michael says:

  Hannes är ett Troll det är bara konstatera.

  Ni pratar om jobb.

  för att det ska finnas jobb måste regeringen satsa på jobb.

  Vart ser du det någonstans Hannes.

  Antar att sälja ut landet kallas skapa jobb i ditt huvud.

  Sorgligt och se att du känner dig lat och inte har några framtidsdrömmar ochså men alla är inte som dig det finns faktiskt dom därute i samhället som vill ha en framtid till skillnad från vissa här.

  Vad har du Hannes gjort för att skapa jobb???

  Själv kan jag skryta med att jag har ett 35 miljoner kronors project som kan anställa en avsevärd stor mängd av sveriges arbetslösa men jag tänker inte tala om hur.

  Men mig kan banken inte låna pengar men det går bra att punga ut hunratals miljoner till SAAB som man sålt ut till Gm så dom kan röja undan sina motståndare, vi börjar redan se Gm ford reklamerna i TV.

  Så än igen Vad har du gjort för skapa jobb din latmask?

  Blir så jävla lack på folk som dig som sitter och anklaga andra pga du tror alla tänker som dig.

  Alla är inte lika tomma i själen.

 9. Alexa says:

  Gud att såna människor inte ens vågar stå för vad dom tycker eller argumentera sakligt, bara så lågt…

 10. Gunilla says:

  Helt enkelt lysande tänkt och skrivet Immanuel!! Dessutom lockade det fram trollen.Och trollen demonstrerar dessutom tydligt sin brist på kreativitet och inkännande. De har inte förmågan att förstå värdet av en blogg som din Immanuel Trollhare.

  Eller kanske …kan det vara så att trollen är rädda?! För dagsljuset..de lär ju spricka då.

  Tack för vad du satte igång Trollhare!

 11. Gunilla says:

  Instämmer -intressanta psykologiskt och mytologiskt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *