Förra gången jag var femton klarade jag det fyra gånger om

Ibumetin. Kryddnejlika*. Pepparmyntste. Yoghurt. Pulversoppa.

Jag är laddad och förberedd. Om en timme sjunker jag in i lustgasruset, utan någon som helst självömkan. Sedan oktober har jag haft tandvärk, efter att jag gnisslade sönder en tand i sömnen. Två tillfälliga lagningar har inte hjälpt, och de rekommenderar inte att man försöker ge lustgas i samband med rotfyllning. Det är utdragning som gäller.

Förra gången jag var femton drog jag ut fyra tänder för att få tandställning; den här gången är det en enda. Även om jag har blivit sjåpigare ju mer av ett mantimmer jag har blivit, så borde jag klara av en fjärdedel av det jag fixade för fjorton år sedan.

*) Kryddnejlika är lokalbedövande, men det sägs att det är antibakteriellt också. Tyvärr smakar den väldigt starkt, men jag har tuggat det ibland när jag haft ont i tänderna på grund av gnissling förut.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

This entry was posted in Kroppstankar, Personligt and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Förra gången jag var femton klarade jag det fyra gånger om

  1. Andreas says:

    Jag ska inte vara den som är den. Men utdragna tänder klarar man bra med vanlig bedövning, även visdomständer går att få ut utan att det är allt för traumatiskt. Det är när effekten av bedövningen släpper som det blir jobbigt – och då finns det bara en sak som håller mig levande. Kodein. Tre till fyra dagars Citodonknaprande har låtit mig ta mig igenom processen utan att förlora allt för mycket av mitt förstånd. Jag rekommenderar alla som ska dra tänder att be om en fyradagarskur med ordentliga värktabletter. Om medicinen inte behövs, så är det utmärkt. Men om smärtan sätter in så är det en enorm lättnad att kunna lindra den.

    Och jo, jag har tandställningshistorik bakom mig jag med. Och har tuggat kryddnejlika och testat fanvetallt vad huskurer heter… 🙂

    • Jag går på 1 Alvedon och 1 Ibumetin var fjärde timme, det var tandläkarens rekommendation. Så det är tur att jag har Provivadryck också, annars skulle min mage vara ännu mer i uppror…

      Jag måste ha lustgas, för jag spänner mig så mycket. Första gången i höstas fick jag ett icke-epileptiskt anfall av andra bedövningssprutan. Men det gick bra den här gången, även om jag precis vaknat efter en “liten siesta” på 16 timmar…

Leave a Reply