Sandviken värmer upp – med snö

Igår tyckte jag att det var lite överdrivet med en stor Melodifestivalflagga bakom disken på Folktandvården. Den tog upp hela väggen, och det kändes långsökt. Idag inser jag att det bara var början.

Utsikten från psyks väntrum en klar dag

Det vita som sticker upp bland träden till vänster är Göransson Arena. Bild från i höstas.

Under min vanliga promenad till sjukhuset och tillbaka, med en sväng förbi ICA Maxi, räknade jag till inte mindre än 50 melodifestivalsymboler som råkade dyka upp framför mina ögon. Fyra av dem i en tidning i väntrummet och fem av dem inne på affären, men resten ute på stan. En promenad på en halvmil totalt ger i snitt en logga var hundrade meter.

Utsikt från fönster, disigt med väldigt mycket snö

Bild från idag, väntrummet på psyk

Och detta trots att det har snöat så att man knappt ser handen framför sig. Och detta trots att jag gått med huvan uppdragen. Och detta trots att det är fyra dagar kvar till tävlingen och två dagar till invigningen. Och detta trots att jag enbart räknat med den officiella symbolen, och inte räknat med såna affischer som bara skriver “festivalextra” och sånt. Visserligen har jag räknat några av dem två gånger eftersom jag gått förbi dem på vägen tillbaka, men ändå.

Sandviken är inbäddat i snö och nedlusat med regnbågsfärgade prinsesskronor. Själv har jag mitt eget rosa glitter som jag knarkar så fort jag får chansen. Det finns bara en som Dennis i den här stan, ja, i hela världen. Tur att han finns kvar även om en vecka när allt det andra har dragit vidare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Kultur och media and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Sandviken värmer upp – med snö

  1. Oj vad många melodifestivalsymboler. Personligen kommer jag till “bruket” och tar mig en egen titt imorgon (onsdag). Det blir förresten “funkistema” på melodifestivalen när den andra deltävlingen avgörs i Sandviken. Läs min blogg får du se: http://www.livetrullarvidare.blogg.se

  2. Pingback: Hummusbrist och jordnötssmörsfobi – Melodifestivalen har invaderat Sandviken « trollhare

Leave a Reply