Skit i Dolph, “ICA-Jerry” kommer till Sandviken!

Dolph Lundgren kommer inte till Sandviken för att vara med i Melodifestivalen på lördag, men jag sörjer inte. Istället kommer Glada Hudik-teatern, och det lär bli häftigt. Jag har velat se dem i något år, ända sedan jag upptäckte Kjell Stjernholms blogg som fick mig att vilja lära mig mer om kultur. Sedan kom Mats Mellin, som är med i teatergruppen, och blev ICA-Jerry med hela svenska folket. Nu ska de alltså vara med i pausunderhållningen i Göransson Arena.

[Youtube=http://www.youtube.com/watch?v=51xyUO0_lfM]

ICA-Jerry, första filmen

Jag sörjde förut att jag inte fick tag på några biljetter till Melodifestivalen, för att de sålde slut innan jag hann få tummen ur. Sedan blev jag på lite bättre humör över att det i alla fall inte verkade komma någon såndär helt fantastisk artist som man bara inte kan missa… tills nu. Det hade varit häftigt att se dem live. Mats Mellin ska väl visserligen inte spela Jerry, och han är “bara” med i kören bakom solisterna, men hela teatergruppen i sig verkar så cool.

Lars-Göran Wadén frågade för några dagar sedan:

“Jag undrar om det finns någon funkis inom melodifestivalcirkusten? Någon funkisjournalist, någon funkisartist, någon funkismusiker, någon funkisdansare, någon funkis överhuvudtaget i hela teamet bakom kulliserna?”

Jag gissar att det finns en del osynliga funkisar bland artister, journalister och liknande. Osynliga som i att de passerar som normon utseendemässigt, och osynliga som i att de inte uppfattas som annat än “lite egna”. Petra Mede ifjol var delvis ett undantag, men de flesta lär inte ha tänkt på henne som funkis även om tidningarna skrev om hennes ryggskada. I år kommer det upp synliga funkisar på scenen, och det var verkligen på tiden.

Eftersom jag inte har några biljetter och ingen aning om jag ens skulle våga gå dit ifall det vore så, så får jag väl hoppas på att stöta på Mats Mellin på stan av en slump. Det är bara det att jag är ansiktsblind och skulle inte känna igen honom om jag så sprang rakt in i honom och han hade vit ICA-rock på sig, och skulle jag mot förmodan förstå att det var han skulle jag bara bli blyg och konstig. Men drömma kan man ju.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Funkis, Funkispolitik, Kultur och media and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Skit i Dolph, “ICA-Jerry” kommer till Sandviken!

 1. helamig says:

  Tänk så mycket man missar när man inte ser på tv…

 2. Micke says:

  Ticnet har släppt flera biljetter så det finns fortfarande biljetter kvar till både genrep och lördagens direktsändning. http://www.ticnet.se/html/venue.htmI?l=SE&venue=LADGOR&sys

 3. helamig says:

  Klart du ska gå!!!

 4. Ragnhild says:

  Härligt att se Glada Hudikteatern i dagens melodifestivalspektakel i Sandviken. Mamma Mu är väl den enda vettiga konkurrenten i den trakten. Äsch, de gjorde en strong insats och fick givetvis stående ovationer. Kanon!!!

 5. Pingback: Melodifestivalen i Sandviken släcktes av en överdos normalstörning – Kalle Moraeus, Andreas Johnson och Glada Hudik är friade från misstankar « trollhare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *