Det var inte Ursula, det var jag

Jag: "analyserar tvångsmässigt responsen på @federley's Ursulagate, men om man matar trollen för mycket kanske de spricker?" Federley: "federley Lämnar #ursulagate en stund för att gå på Finest blogawards. Finns säkert sponsorer för det om Aftonbladet är intresserade....."

Sökning på twitter, hashtaggen #ursulagate

Jag är språkstörd, lingvistikskadad, hyperlektisk och ordbajsare i största allmänhet, och jag myntar säkert hundra nya ord om året. De flesta får inget större genomslag, annat än möjligen bland andra språknördar. Behovet av av ord som genusvacuum, bögbella och socialbedragare är inte så stort. Ändå håller jag på, nästan tvångsmässigt. Det är en av de sakerna som ibland driver min omgivning till vansinne, men nu har jag fått mina femton minuter.

Federley: "Lämnar #ursulagate en stund för att gå på Finest blogawards. Finns säkert sponsorer för det om Aftonbladet är intresserade..... 6:46 PM Feb 10th from Tweetie"

Federley: 18:46 10/2

trollhare: "analyserar tvångsmässigt responsen på @federley's Ursulagate, men om man matar trollen för mycket kanske de spricker? 5:45 PM Feb 10th from yoono"

trollhare: 17:45 10/2

Jag råkade uppfinna ordet Ursulagate, ungefär en timme innan Fredrick Federley själv gjorde detsamma. Som om det inte räckte var jag antagligen först med att blogga ordet också. Nu var tydligen ordet Ursulagate så inne att det togs upp som en kandidat till veckans ord i P3, men fick se sig utklassat av köttklister som tog hem 50% av rösterna. Jag förstår de som röstade. Köttklister är ett sånt där ord som gör att jag också vill jobba med att sätta rubriker på Aftonbladet. Köttklister som fenomen får mig däremot att känna att det är oerhört skönt att vara vegan, så jag slipper oroa mig för sånt äckel.

Ursulagate som fenomen är i sig väldigt intressant. (Bort)förklaringen ”Det var inte jag – det var Ursula” har liksom satt nivån för debatten. Det finns något för alla. De som vill diskutera bjudresor och partipolitik kan göra det, och de som bara vill förfasa sig över att män klär sig i klänning kan göra det. Något säger mig att det är det senare som kommer att dröja kvar i folks minne.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

This entry was posted in Bilder, Genus, HBTQ, Internet, Kultur och media, Politik, Sexism, Språk, Trans* i media and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Det var inte Ursula, det var jag

 1. Mellanvärld says:

  ”Det var inte jag – det var Ursula” låter något personlighetsklyvt. 😉

 2. genrep says:

  Jag tycker: det var inte jag – det var Ursula, är stor humor. Tror inte att Federley själv fattar riktigt hur kul.

 3. pärlbesatt says:

  Själv fattar jag inte hur man kan STÖRAS av dina nyord, det är ju tvärtom ett bland många utomordentligt trevliga drag du har. Men så är jag ju likadan själv så… It takes one to know one, eller nåt.

 4. dean says:

  jag fattar inte alls vad ursulagate betyder! frustrerande. vill du ge mig en etymologisk förklaring, snälla trollhare?

 5. Pingback: Den transsexuella spyan och politisk vinterkräksjuka « trollhare

Leave a Reply